Haftalık E-Ticaret Haberleri (22 Ocak 2022)

  • Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD)’in yapmış olduğu açıklamaya göre 2021 yılında online alışveriş harcamaları koronavirüs salgınının da etkisiyle artmaya devam ederek cirosal bazda 400 milyar TL’lik işlem hacmine ulaştı.2022 yılında ise yüzde 40 büyüme ile 560 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor.
  • Trendyol, önümüzdeki 5 yıllık süreçte yurtiçi ve yurtdışında 5 milyar dolarlık yatırım yaparak Türk üreticisi ve esnafını, Avrupa ve Ortadoğu’da 500 milyonluk alıcıyla buluşturmayı hedefliyor. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, 2021’de 265 milyon dolarlık e-ihracat yaptıklarını, 2023’te hedeflerinin ise 1 milyar dolar ihracat olduğunu açıkladı.
  • TÜİK, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) sepetine e-ticaret verilerini dahil etmek istiyor. Kurumun bu kapsamda, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren büyük firmaların temsilcileriyle temasa geçtiği ve düzenli olarak veri talebinde bulunduğu öğrenildi. çalışmanın tamamlanmasıyla e-ticaret verilerinin gelecek yıldan itibaren enflasyon rakamlarına yansıması bekleniyor.
  • Hepsiburada’nın açıkladığı verilerine göre,2021 yılında oyuncak kategorisinde en çok ilgi gören oyuncaklar sırasıyla figür oyuncaklar, parçalı setler, kutu oyunları, su aktivite ürünleri ve bebek oyuncakları oldu. Yıl boyunca 150 binin üzerinde oyun ve oyuncağın satışa sunulduğu platformda, kasım ayı en yoğun alışveriş yapılan ay olarak öne çıktı. En çok Alışveriş yapan 5 şehir ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu.
  • Yemeksepeti’nin açıkladığı 2021 verilerine göre en çok sipariş verilen yemekler Adana dürüm, lahmacun ve döner dürüm oldu.2021’de meze siparişleri 4,5 katına, kahve siparişleri 2,5 katına, dondurma siparişleri ise 2 katına çıktı. Kahvaltı mutfağında ise yüzde 73 sipariş artışı yaşandı. En çok sipariş veren kullanıcı ise bir sene içinde tam 2.047 kez Yemeksepeti’ni tercih etmiş oldu. Banabi ile en çok tercih edilen market ürünleri ise simit, çikolata ve soda oldu.
  • Kaliforniya merkezli, Yapay zeka destekli pazarlama çözümleri sunan Pixis eski adıyla Pyxis One SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen Seri C yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
  • Hepsijet, insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Kincentric araştırması sonucu ‘Türkiye’nin En İyi İş Yerleri’ arasına girdi.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.