Haftalık E-Ticaret Haberleri (15 Ocak 2022)

  • E-ticaretteki yükseliş e-belge uygulamalarını yaygınlaştırdı. 2021’de cirosu 1 milyon TL ve üzerinde olan işletmelere getirilen e-belge zorunluluğu, bu yıl 500 bin TL ve üzeri ciroya sahip işletmeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.
  • E-ticaret platformu Trendyol’un açıkladığı verilere göre Gel-Al nokta sayısı 14 bine yaklaştı teslimat noktası olarak hizmet veren esnafların satışları aylık ortalama yüzde 17 artış gösterdi.
  • Hepsiburada ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Intel, KOBİ’lerin e-ticaret teknoloji altyapılarını geliştirmelerine, dijital dönüşümlerini hızlandırmalarına ve işlerini güçlendirmelerine olanak tanıyan DijitalKobi Programı’yla büyük bir iş birliğine imza atıyor.
  • Getir tarafından paylaşılan bilgilere göre Getir ve n11.com arasındaki yatırım süreci tamamlandı ve Getir, n11.com’un ortağı olarak şirketin hissedarları arasına katılmış oldu.
  • Similarweb, Türkiye Black Friday 2021 Raporu’nu yayınladı. Rapor, Türkiye’de 2021’in Kasım ayında, artan sektörel reklam yatırımlarıyla da tetiklenen dijital ilgi/alışveriş rüzgarının Similarweb platformundan farklı performans ölçütlerine göre analizini sunuyor.
  • E-ticaret sektörü için çözümler sunan San Francisco merkezli bir “headless commerce” platformu olan Swell, VMG Catalyst ve Headline’ın liderliği üstlendiği Seri A yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
  • İnternet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticisi gerçek kişiler ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştiren gerçek kişilerin gelirleri 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren Gelir Vergisi Kanununun Mükerrer Madde 20/B’si kapsamında gelir vergisinden istisnadır.
  • Facebook tekel davasıyla karşı karşıya ABD’de federal mahkeme, sosyal medya devi Facebook (Meta) şirketine karşı Federal Ticaret Komisyonunca (FTC) açılan gözden geçirilmiş davanın ilerleyebileceğine hükmetti.
  • Borusan Lojistik, uluslararası kara taşımacılığı hizmetleri arasına yeni eklediği B-Yol projesiyle; e-ticaret lojistik hizmetlerini başlattı ve Türk ihracatçısının ürünlerini Almanya ve İngiltere’ye taşımaya başladı.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.