Haftalık E-Ticaret Haberleri (29 Ocak 2022)

  • Yargıtay almış olduğu emsal karar ile ayıplı mal satışlarında e-ticaret pazar yerlerinin değil, satıcının sorumlu olduğuna hükmetti. Karara konu olan olayda müşteri, bir e-ticaret pazaryeri sitesini kullanarak truf çikolata hediye paketi siparişi vermiş, gönderilen ürünün içinden sigara izmariti çıkmıştı.
  • Yıl içinde itibarını en çok artıran marka ve paydaşlarını ödüllendiren The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde e-ticaret sitesi kategorisinde Hepsiburada,”Yılın İtibarlısı” seçildi.
  • Trendyol, şahıs şirketi ile hizmet veren sözleşmeli teslimatçılar ile zam konusunda anlaşmaya vardı. Daha önce verilen yüzde 11’lik zam kararından vazgeçilerek aylık toplam hak edişlerin 12 bin 500 TL + KDV olacağı garanti edildi.
  • N11 İş Ortakları, Facebook ile hayata geçirilen reklam modeli sayesinde marka bilinirliğini artıracak, hedef kitlesinin dikkatini çekecek ve ürünlerini daha fazla kullanıcı ile buluşturabilecek.
  • Trendyol ile Teslimatçılar arasında zam konusunda yapılan yeni anlaşmanın ardından Sürat, Aras ve Hepsijet işçileri de protestoya başladı.
  • Amsterdam’da, Getir’in de aralarında bulunduğu hızlı teslimat şirketlerinin, “karanlık dükkan” olarak adlandırılan yeni dağıtım merkezleri açmasına bir yıl boyunca izin verilmeyecek. Karara neden olarak kent sakinlerinden gelen gürültü kirliliği, yol güvenliği ve engellenen kaldırımlara dair şikayetler gösterildi. Getir Amsterdam’da faaliyetlerine Mayıs ayında başlamıştı.
  • Yemeksepeti, espor alanında Türkiye’yi temsil eden SuperMassive Blaze’in sponsorluğunu üstlendi.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.