Haftalık E-Ticaret Haberleri (11 Aralık 2021)

  • İtalya’da rekabet denetleme kurumu, Amazon’a piyasadaki hakim pozisyonunu kötüye kullandığı gerekçesiyle 1,1 milyar euro ceza kesti.
  • Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “E-ticarette sektörü domine edecek veya bir tekel pozisyonuna çıkacak yapılanmalara müsaade etmek istemiyoruz. 3 tane e-platform sitesi değil de, 3 bin tane olsun, aralarında rekabet olsun, esnaf istediği yerde bir tercih hakkına sahip olsun. Birinde malını satarken diğer başka bir yerde, başka bir platformda da yer almasına imkân tanıyacak şekilde düzenlemeyi yapmak istiyoruz. Bu, gündemimizin birinci sırasında yer alıyor.”
  • Şikayetvar platformu tarafından hazırlanan “Mükemmel Müşteri Memnuniyeti” sonuçlarına göre, bu yıl ilk kez açılan “Hızlı Teslimat Kategorisi’nin lideri  PackUpp oldu.
  • Sahibinden.com, Oto360 platformu kapsamında araç sahiplerinin aracıyla ilgili ihtiyaç duyduğu veya takip etmek istediği bilgileri bir arada bulabileceği ‘S-Garajım’ servisini tanıttı.
  • Migros Sanal Market’in gönderim seçenekleri arasına ‘45 Dakikada Teslimat’ alternatifi eklendi. Böylece müşterilere 40 bin çeşit ürünü  istedikleri zaman diliminde ya da 45 dakika içerisinde teslim alabilme olanağı sunulmuş oldu.
  • Online ikinci el araç platformu garaj11 ile kasım kampanyasında dakikada 1 araç satışı gerçekleşti. Garaj11’de kasım ayında araç alanların en çok tercih ettiği marka Volkswagen olurken, en fazla satılan modeller ise sırasıyla Polo ve Golf oldu.
  •  Yurtiçi Kargo’dan yapılan açıklamaya göre, kullanıcılar haftanın her günü istedikleri saatte YK Plus 7/24 kargo dolaplarına giderek kargolarını iade edebilecekler.
  • MediaMarkt’ın 23-29 Kasım’daki alışveriş istatistiklerine göre, müşteriler, en çok Apple iPhone 12 Pro 128 GB gümüş renkli akıllı telefon satın aldı. En çok alışveriş yapılan ilk 3 kategori ise cep telefonu, notebook ve bluetooth kulaklık oldu.
  • Amazon, internet trafiğini analiz eden ve dünyadaki en popüler internet sitelerini listeleyen servisi Alexa.com’u 1 Mayıs 2022’de kapatacağını duyurdu.
  • Geçtiğimiz ay Türkiye pazarına da giren Dubai merkezli e-ticaret yatırım şirketi Opontia, Seri A yatırım turunda 42 milyon dolar yatırım aldıklarını duyurdu.
  • Amerikan işçi sendikaları birliği Strategic Organizing Center’ın (SOC), Federal Ticaret Komisyonuna (FTC) yaptığı şikayet başvurusunda, Amazon’un arama sonuçlarında ücretli reklam olarak gösterilen ürünlerin diğerlerinden farklı görünmemesi nedeniyle müşterileri yanıltmakla suçlandı.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.