Haftalık E-Ticaret Haberleri (22 Kasım 2020)

Whatsapp, paylaştığı bir haberle alışveriş dünyasına giriş yaptı ve uygulama üzerinden alışveriş yapılmasına imkan veren “alışveriş düğmesi” seçeneğini dünya çapında kullanıma sundu. Alışveriş düğmesi sayesinde kullanıcılar işletme sitesine giriş yapmadan veya başka bir linke gitmeden Whatsapp uygulaması ile sipariş verebilecekler.

E-ticaret dünyasında önemli rol oynayan şirketlerden T-Soft, kullanıcılarının, sosyal medya üzerinden daha çok satış yapabilmeleri için hazırladığı yeni ürünü HeloRobo’yu tanıttı. Başta WhatsApp olmak üzere, Facebook Messenger, Live Chat ve çok yakında Instagram’ın da dahil olacağı sosyal medya platformlarından, kullanıcı firmanın e-ticaret paketine tam entegre olacak şekilde sipariş alınmasını sağlayan HeloRobo, ücretsiz WhatsApp Business API desteği ile pazarda önemli bir fark yaratıyor.

Reliance Perakende  mobilya ve dekor platformu Urban Ladder’ın çoğunluk hissesini satın aldı ve Hindistan’daki en büyük perakende zinciri Amazon ve Filipkart ile savaşmak için e-ticarete daha geniş bir giriş yaptı.

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada, siparişlerin ev ve işyerleri dışında bir teslimat noktasından teslim alınabilmesine olanak sağlayan, Hepsimat’ın kapsamını, teknoloji devlerinden biri olan Vestel ile gerçekleştirdiği iş birliği ile genişletiyor. Vestel’in bayii ve kurumsal mağazalarından seçili lokasyonların da projeye eklenmesiyle birlikte Hepsimat, 480 farklı teslimat noktasıyla müşterilerine hizmet vermeye devam edecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, evlerinde imal ettikleri ürünleri internet üzerinden satacak olanlar gelir vergisinden muaf tutulacak. İş yeri bulunmayan, sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve alet kullanmayarak e-ticaret yapan satıcılar vergi muafiyeti kapsamında değerlendirilecek. Vergi muafiyeti, 1 Ocak 2021 itibarıyla uygulanacak.

Amazon, reçeteli ilaçlar için eve teslimat sunan yeni hizmeti Amazon Pharmacy’nin lansmanını gerçekleştirdi. Amazon Pharmacy’e kullanıcılar; sağlık sigortası,alerji, düzenli reçete gibi bilgileri ile kayıt oluyor. Kullanıcılar reçeteyi kendileri gönderebiliyor ve Amazon Pharmacy reçeteyi 2-4 gün içinde temin ediyor. Bu uygulama şimdilik yalnızca ABD’de 45 eyalette hizmet verecek.

E-Ticaret ve pazaryeri siteleri için entegrasyon hizmeti sunan TamEntegre.com, Faturator.com projesini yayına aldı,

Faturatör sayesinde satıcılar; N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Trendyol, Epttavm gibi bilinen bir çok pazaryerlerindeki mağazalarının siparişlerini Faturatör ile tek noktadan yönetebilirler.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.