Haftalık E-Ticaret Haberleri (19 Şubat 2022)

  • Trendyol, gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde “Trendyol olarak, temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi kararını satıcılarımızın fiyatlarına yansıtmaları için gerekli adımları atıyoruz. Tüketicilerimizin, temel gıda ürünlerine uygun fiyatlı olarak ulaşmasını sağlamak için KDV indiriminin yanı sıra ürün fiyatlarında ek indirim yapan satıcılarımıza Trendyol olarak ekstra komisyon ve kampanya desteği sunmaya başlıyoruz.”
  • BURSA Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önderliğinde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve WORLDEF iş birliğiyle, e-ticaret eğitimine ev sahipliği yapmaya başladı. Teorik ve uygulamalı şekilde yürütülecek eğitim 6 gün sürecek.
  • SimilarWeb’e göre Trendyol, Almanya’da en çok ziyaret edilen internet siteleri arasında moda kategorisinde ikinci sırada yer aldı.
  • Hepsiburada, Hayvan Hakları Federasyonu HAYTAP ile anlaşarak 17 Şubat Dünya Kediler Günü nedeniyle sokak hayvanlarına dağıtılmak üzere tam 50 bin günlük öğüne denk gelen 2 ton mama bağışı yaptı.
  • Hopi, yeni ödeme yöntemi Hopipay’i tanıttı
  • N11.com, 17 Şubat Dünya Kedi Günü’ne özel bir bağış kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında alınan mamalar, n11 müşterileri adına Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Barınağı’na  bağışlanacak ve n11 sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.
  • Amazon.com.tr’den temel gıda ürünlerinde KDV indirimine dair açıklama yapıldı. Açıklamada, “Temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi kararına uygun olarak, Amazon.com.tr’nin satıcısı olduğu tüm ilgili ürünlerde gerekli düzenlemeleri yapıyor ve satış ortaklarımızı ilgili düzenleme hakkında bilgilendiriyoruz. Amazon Türkiye olarak, müşterilerimize daima en iyi fiyatları sunmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” denildi.
  • GittiGidiyor 2021 verilerini açıkladı.
    GittiGidiyor’da, 2021 yılında en çok satılan ürünler kedi-köpek maması, bebek bezi, cep telefonu ve kılıfı, spor ayakkabı, maske, ekran koruyucu, tıraş makinesi, televizyon, su arıtma cihazı, oto lastiği oldu. Her 10 alışverişten 7’si mobil cihazlardan yapıldı. Platformun mobil satış hacmi yüzde 65 arttı.2021 yılında en çok alışveriş yapılan kategoriler, “Otomobil, Motosiklet ve Aksesuar”, “Yapı Market”, “Kozmetik ve Kişisel Bakım”, “Ev, Dekorasyon ve Bahçe” ve “Bilgisayar ve Tablet” olarak sıralanırken, 2021 yılının en çok aranan kelimeleri; bilgisayar, cep telefonu, çalışma masası, televizyon ünitesi, şarjlı matkap, televizyon, kulaklık, spor ayakkabı, robot süpürge ve kamp sandalyesi oldu.
  • Yemeksepeti, CMO / Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine Okan Erol’un getirildiğini duyurdu.
  • Amazon Prime’ın Amerika’daki fiyatları 18 Şubat itibari ile değişiyor. Yeni üyeler için şöyle olacak: Aylık Üyelik – 14,99 Dolar (Eski fiyat 12,99 dolar)  Yıllık Üyelik – 139 Dolar (Eski fiyat 119 dolar)Mevcut aboneler ise 25 Mart tarihi itibarıyla yeni fiyatlandırmaya geçecek. Şu an için Amazon Prime’ın Türkiye fiyatında bir zam planlanmıyor.
  • Amazon.com Inc, Visa Inc ile anlaşmaya vararak, kredi kartlarının kendi ağında kullanımını kabul etti.
    Şirket, daha önce yüksek işlem ücretleri nedeniyle İngiltere’de Visa kredi kartlarıyla ödemeleri sonlandıracağını söylemişti.
  • Yemek Sepeti kuryeleri, Şirketi bünyesinde bulunduran Alman menşeli Delivery Hero’yu Almanya Başkonsolosluğu önünde protesto etti.
  • Yemeksepeti ve Banabi çalışanları, Alsancak’taki şirket binasının önünde toplanarak düşük zammı ve güvencesizliği protesto etmişti. Bu eylemle ilgili olarak şirketin, eyleme katılıp çalışmalarına dönen işçilerden savunma istediği öğrenildi.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.