Haftalık E-Ticaret Haberleri (06 Aralık 2020)

* Trendyol, Kasım ayı süresince yaptığı “Efsane Günler” ve “Süper İndirim Günleri” kampanyalarının ardından kasım ayı satış raporlarını açıkladı. Kasım ayı boyunca Trendyol pazaryerinden toplam 60 milyon adet sipariş verildi ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla %158 büyüme hacmine ulaşıldı. Aynı zamanda toplamda 1.5 milyar ve kampanyanın son akşamında ise anlık olarak 1,85 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Trendyol, iki rekora birden imza atmış oldu.

* Yemeksepeti, üyesi olan restoranlara pandemi ve kısıtlama dönemlerinde destek olmaya devam ediyor. Bu süreçte Yemeksepeti, aylık olarak yaptığı ödemeleri 15 günde 1 yapacağını ve Yemeksepeti cüzdan uygulaması ile alınan siparişlerden de komisyon almayacağını açıkladı. Üstelik Yemeksepeti uygulaması üzerinden sipariş verilip gel-al sipariş seçeneğini de hizmete alan Yemeksepeti, bu yöntemle çalışan restoranlara da 0 komisyon oranı ile hizmet vereceğini duyurdu.

* Halihazırda 25 ülkede aktif olarak Hizmet veren Zomato, artık İstanbul’da da faaliyet gösteriyor. Dışarıda yemek yemeyi seven tüketicilerin aynı restoranlardan online olarak yemek siparişi verebileceği bir uygulama olan Zomato, avantajlı hizmetleri ile kullanıcılarını mutlu etmeyi başarıyor.

* Türkiye, Black Friday döneminde online alışveriş rekoru kırdı. Ödeme çözümü şirketlerinden İyzico’nun açıkladığı istatistiklere göre önceki yıla göre satış hacmindeki %103’lük artışla e-ticaret ile yapılan alışverişlerin hız kazanarak devam ettiğini gözler önüne seriyor.

* Türkiye’nin en büyük online alışveriş hizmetlerini sağlayan şirketlerden biri olan Hepsiburada, yeni hizmetlerine Easy Point noktalarında Kargo Dolabı hizmetini ekledi. Bu hizmet ile Hepsiburada müşterileri ev ve işe yerleri dışında herhangi bir teslimat noktasından 7 gün 24 saat boyunca ürünlerini teslim alabilecek. Bu hizmete ilk etapta İstanbul’da 5 ilçede başlanacak ve hızla yaygınlaştırmaya devam edilecek.

* 127 milyon satıcıya hizmet veren eBay, BTC ödüllerini bünyesine entegre edebilmek için kripto para tabanlı bir alışveriş uygulaması olan Lolli ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor. Böylelikle Lolli kullanıcıları Ebay pazaryerinden alışveriş yaptıklarında %1 bitcoin’lerini geri kazanabilecekler.

* 2013 yılında kurulan “The Girl’s Network” bu yıl oldukça değişik bir kampanyaya imza attı.“The Enpowerium” adında sahte bir online alışveriş platformu kuran bu kuruluş, kadınların kariyerlerinde ilerlemelerini sağlamayacak ürünler satarak dikkat çekti. Örneğin; cam tavanları kırmak için pembe çekiç, çifte standart için çift odak gözlüğü, kariyer tırmanma merdiveni için gerekli baret gibi örneklerle satış yapan platform kadın-erkek eşitsizliğine dikkat çekmek ve kadınların da her işi hakkıyla yapabileceklerini göstermek ve bunu farketmelerini sağlamak istediklerini belirtti.

* Kasım ayının ortalarında Tamentegre.com altyapısı ile hizmete açılan Faturator.com yoğun ilgi gördü. Tamentegre.com’un yazılımcısı ve sahibi Sezgin Anlama tarafından ise 2021 yılında yepyeni projelerin de hayata geçirileceği duyuruldu.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.