Haftalık E-Ticaret Haberleri (20 Aralık 2020)

Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Gittigidiyor ile en büyük futbol takımlarımızdan biri olan Galatasaray gelir ortaklığı projesi kapsamında e-ticaret alışverişleri için işbirliğine gitti. Galatasaray spor kulübünün resmi web sitesinde ve resmi instagram hesaplarında paylaşılacak linkler ile Gittigidiyor’dan alışveriş yapan taraftarlar bu şekilde kendi kulüplerine de katkı sağlamış olacaklar.

Instagram, reels videoları aracılığı ile alışveriş yapma özelliğini tüm dünyada kullanıma sundu. Böylelikle kullanıcılar, videodaki ürüne tıklayarak o ürün hakkında hem detaylı bilgiye sahip olabiliyor hem de satın alabiliyorlar.

Mayıs – Haziran aylarında başlatılan ve Ticaret bakanlığımızca düzenlenen “E-Ticaret Olarak Kobilerin Yanındayız” kampanyası büyük ilgi gördü. Ticaret bakanımız Ruhsar Pekcan, bu kampanya ile toplam 3 bin 761 KOBİ’mizin e-ticaret ile tanıştığını vurguladı.

E-Ticaret sektörünü pazaryeri modeli ile tanıştıran Türkiye’nin köklü firmalarından n11.com, Garaj11 platformunu duyurdu. Garaj11 ile ikinci el araç almak ve satmak isteyen kullanıcıları buluşturacak olan proje “Güvenle Al, Güvenle Sat” sloganı ile de dikkat çekiyor.

Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Amazon.com’un Kvkk ihlali tespit edildi. Amazonun Türkiye müşterilerinin verilerini Avrupa ülkelerine ve ABD’ye aktardığı ortaya çıktı. Amazon yetkilileri henüz bir açıklama yapmadı ancak 1 milyon 200 bin lira cezası Amazon’un tüm itirazlarına rağmen onandı.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.