Haftalık E-Ticaret Haberleri (15 Kasım 2020)

Çin merkezli teknoloji ve e-ticaret şirketi Alibaba Group, 2020 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal raporlarını paylaştı. Buna göre şirketi ilgili dönemde beklenenin üzerinde performans göstererek 2,2 milyar dolarlık bulut bilgisayar hizmetleri satışı ve 20,1 milyar dolar e-ticaret satışı gerçekleştirirken grubun net kârı ise %63 artışla 4 milyar dolar oldu.

Rekabet Kurumu, elektronik pazar yeri Sahibinden.com için soruşturma açtığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada Sahibinden.com’un emlak ve vasıta alım satımında sunulan internet hizmetlerinin 6. maddeyi ihlal edip etmediğine yönelik soruşturmanın 15 Ekim’de açıldığı kaydedildi.

Amazon’un Avrupa’daki ilk Amazon Air merkezi, Almanya’nın Leipzig kentinde resmi olarak faaliyete geçti. Amazon’un 20 bin metrekarelik alana sahip olan yeni tesisinde, lojistik amaçlı olarak kullanılmak üzere Amazon markalı iki adet Boeing 737-800 model uçak bulunuyor. Amazon, bu merkezin, pandemi sürecinde, şirketin Avrupa’da zamanında teslimat sağlamaya devam etmesine yardımcı olacağını ifade etti.

Mükemmel müşteri deneyimi için farklılaştırılmış müşteri süreçleri ve çoklu kanallardan verdiği hizmet ile öne çıkan Türkiye’nin alışveriş platformu n11.com, başarılarına bir yenisini ekledi. Platform, Fast Company Dergisi’nin düzenlediği “Türkiye Müşteri Deneyimi Araştırması”nda e-ticaret sektöründe 1’inci sırada yer aldı.

Ayakkabı satış mağazası FLO, e-ticaret sitesini pazaryerine dönüştürüyor. Eski tasarıma kıyasla marka ve kategori ayrımımın çok daha belirgin bir şekilde yapıldığını söyleyebiliriz. Kategorilerde indirimli ürünlerin gruplanması ve öne çıkan koleksiyonlar hazırlanması ise dikkat çeken bir diğer özellik.

IdeaSoft ve Google, Türkiye’de pandemiden zarar gören işletmeleri desteklemek için güçlerini birleştirdi. Bu iş birliği ile online alışverişe henüz geçmemiş veya yeterli yatırımı yapmamış olan işletmeler de e-ticaret yapabilecekler. KOBİ’ler 24 saat içinde e-ticaret sitelerini kurarak, dükkanlarını dijital ortama taşıyarak 7/24 açık tutabilecekler.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Serkan Uğraş Kaygalak, regülasyonlar elverdiği ölçüde, pazaryerleri veya e-ticaret ortamının tüm oyuncuları ile bankalar arasında çok farklı işbirliklerinin gelişeceğini söyledi.

KOBİ’leri e-fatura ile tanıştıran ilk online ön muhasebe programı Paraşüt, e-ticaret altyapı ve entegrasyon hizmeti sunan Shopside‘ı satın aldı.

Alibaba’nın 11.11’deki satışları, yüzde 26 artarak 75 milyar dolara ulaştı. Şirket, geçen yılın aynı zaman dilimiyle karşılaştırıldığında, bu yıl yüzde 26’lık bir artış yaşadıklarını belirtiyor.

E-ticaret sektöründe büyük önem arz eden kargo şirketlerine bir yenisi daha dahil oldu. “Bir Günde Kargo”, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Ankara’da ertesi gün, aynı gün kargo ve randevulu teslimat gibi seçenekler sunuyor; gün içinde kargo çıkışı olan bir ürünün akşama kadar tüketicinin elinde olmasını sağlıyor.

Ülkedeki internet devlerine karşı harekete geçen Çin Yönetimi, özellikle e-ticaret şirketlerinin tekelini kırmayı amaçlayan bir düzenleme getirdi.. Kararın açıklanmasının ardından e-ticaret şirketleri bir günde 200 milyar dolar kaybetti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ürettikleri el emeği ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunan kadınlara dernek, kooperatifleşme ve e-ticaret konularında eğitim verdi.

Great Place to Work Enstitüsü, koronavirüsün iş dünyasına etkilerini “Care In Action COVID-19” anketiyle araştırdı. 124 şirket yöneticisinin katıldığı araştırma sonuçlarına göre, e-ticaret sektörü finansal olarak yüzde 100 yükseliş yaşarken, hizmet sektöründe yüzde 92 oranında düşüş gerçekleşti.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.