Haftalık E-Ticaret Haberleri (13 Aralık 2020)

Vodafone, e-ticaret alanına alanında ilk yatırımını yaptı ve İstegelsin ile işbirliğine gitti. Bu iş ortaklığı ile sektörde bir ilk olan Süpermarket yanımda uygulaması ile Vodafone kullanıcıları hızlı, pratik ve güvenli bir şekilde online market alışverişlerini avantajlı olarak yapabilecekler.

E-ticaret alışverişlerinde verilen sipariş görevlerini otomatikleştiren, kargo sürecinin ve iade işlemlerinin en iyi şekilde tamamlanması üzerine çalışan yurtdışı merkezli e-ticaret lojistik platformu Shippit 22,2 milyon dolar yatırım aldı.

Resmi gazetede yayımlanan habere göre yurtdışı pazarına açılan mikro ihracatçılara %50 vergi muafiyeti getirildi. Bu haber ile evlerinde üretim yapan KOBİ’ler için teşvik edici gelişmeler ve kolaylıklar sağlanmış oldu.

Facebook, Whatsapp Business kullanıcıları için yeni bir adım attı ve “Carts” özelliğini hizmete sundu. Bu özellik ile Whatsapp Business kullanıcıları alışveriş kartlarına ürün ekleyebilecek ve daha kolay bir şekilde e-ticaret alışverişlerini gerçekleştirebilecek.

Turkcell, teknoloji ürünlerinin satılacağı yepyeni bir pazaryeri Turkcell Pasaj’ı kullanıma sundu. Pazaryeri modeline uygun olacak şekilde Turkcell’in dışında farklı satıcıların da içinde yer alabileceği platform diğer büyük pazaryerlerine de rakip olmuş oldu.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.