Haftalık E-Ticaret Haberleri (06 Kasım 2021)

  • Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na eklenen karara göre 2022’de e-ticarette iadenin kolaylaştırılmasına yönelik düzenlemeler yapılacak.
  • ÇiçekSepeti kurumsal iş birliklerine Faturatör.com ile devam ediyor, artık ÇiçekSepeti mağaza sahipleri Faturatör.com’un 1 yıllık entegrasyon bedeli olan 125 TL’yi ödemeden ücretsiz entegrasyon hakkına sahip olacaklar.
  • Elektronik Ticaret Derneği Genel Sekreteri Enes Bahadır, Türkiye’de e-ticaret yapan işletme sayısının Kovid-19 salgını öncesi 50 bin dolaylarında iken 6 kat artarak 320 bine ulaştığını belirtti.
  • NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan, hızlı tüketim ürünleri perakendesinin bu yıl, 2020’ye göre yüzde 25 büyüdüğünü, bu ürünlerin e-ticaretindeki büyümenin ise 8 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 89’a ulaştığını söyledi. E-ticarette en çok büyüyen ilk 5 kategori Türk kahvesi, hazır kahve, çay, ev temizleyicileri ve deodorantlar oldu.
  • Hepsiburada, 7 Kasım Pazar günü 43’üncü kez koşulacak dünyanın ilk ve tek kıtalararası spor etkinliği İstanbul Maratonu’na sponsor oldu
  • Yemeksepeti’nin yeni CEO’su 2011 yılında şirket ailesine katılan ve halen İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki oldu.
  • Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, E-Ticaret’in Kasım Ayı Hedefinin 50 Milyar TL olacağı şeklinde tahminde bulundu.
  • Ticaret Bakanlığı’nın yönetmelik taslağına göre, bir ürüne ilişkin tüketicilerin satın alma davranışı ve diğer kişisel verileri analiz edilerek “kişiselleştirilmiş fiyat” sunulabilecek. İnternetteki tüketici yorumları, olumlu ya da olumsuz ayrımı yapılmaksızın en az bir yıl, en fazla beş yıl süre ile objektif bir ölçüte göre yayımlanacak. İnternette tüketici şikayeti yayımlayan siteler, şikayeti yayımlamadan önce satıcılara cevap hakkı verecek. Spor, tiyatro gibi etkinliklerin biletlerini, yazılım kullanarak toplu halde satın almak ve yüksek fiyatla satmak yasaklanacak.
  • Trendyol, kampanya döneminde artan iş hacmine yönelik olarak 3 bini aşkın ek istihdam ortamı sağladı.
  • Hepsiburada’nın HepsiTürkiye’den Programı, Antalya’da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX), tüm Türkiye’den yerel üreticileri bir araya getirdi. Hepsiburada’dan yapılan açıklamaya göre, Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) bu yıl 11’incisini düzenlenen YÖREX’te, başta Antalya olmak üzere Aydın’dan Bayburt’a, Bolu’dan Gümüşhane’ye, Rize’den Kütahya’ya 76 ilden ve KKTC’den toplamda 650 yerel üretici, kooperatif, dernek, kurum ve firma, 10 bine yakın çeşitteki ürünlerini, satın alma profesyonelleriyle buluşturma ve tanıtma imkanı buldu.
  • Aras Kargo, IT altyapısını güçlendirme, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik çalışmalarına 5 yıl içinde 1 milyar TL yatırım planlıyor.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.