Mersis Numarası Nasıl Alınır?

Günümüz dünyasında insanların yaşamının en büyük temel taşı ticarettir. Ticaretin usulü gereği ticareti yapan kişilerin ahlaki değerlerini koruyarak, adil bir işlem gerçekleştirmeleri gerekir, gerekir de günümüzde maalesef durum pek de öyle olmuyor. Gelişen teknoloji sayesinde sürekli olarak dolandırıcı yazılımlar dahi türemeye başladı. İnsanların zengin olma hayali ve hırsıyla, kısa yoldan para kazanma inançlarıyla ve bunun gibi sahtekarlığa dayalı tüm hisleri onları haksız ticaret yapmaya itmiştir. İnsan ilişkilerinin temeline dayanan ticarette artık tamamıyla güven ortamını oluşturmak için Gümrük Ticaret Bakanlığı tarafından Mersis Numarası Sistemi ortaya çıkarıldı. Bu projenin yürürlüğe girmesi ile birlikte birçok soruyu da beraberinde getirdi. Mersis Numarası Nasıl Alınır ?, Mersis NO Nedir ?, Mersis NO nasıl alınır ? gibi sorular en iyi örnekleridir.

Mersis Numarası

         Mersis NO; sizlere açıklayabileceğimiz en basit ve öz izahı ile Türkiye vatandaşı olan ve günlük hayatımızda tüm devlet kurumlarında geçerli olan, sürekli olarak kullandığımız TC kimlik numarasının ticari versiyonudur. Yani bu da demek oluyor ki ticari kuruluşların kendine özel atanan numaralarıdır. Her ticari işletme tüm işlerimlerini bu numara ile halletmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe giren yeni bir yasa ile artık tüm ticari işletmelerin ve tüzel kişilerin kullanımının zorunlu kıldı. Elbette dolandırıcılığa ve hırsızlığa karşı getirilen en iyi önlemlerden birisidir bu yasa. Tabii ki her zaman her sistemin bir açığı vardır ve mutlaka sistemden kaçırılabilir. Bu oranı en aza indirmek ticari işletmeler arasında ve ticaret içerisinde büyük bir güven ortamı oluşturdu.

         Mersis Numarasının ne olduğunu açıkladığımıza göre, Mersis Numarası Nasıl Alınır ? sorusunun cevabına geçebiliriz. Öncelik olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın resmii web sitesinde bulunan Mersis Sistemi’ne giriş yapmalısınız. Daha kolay ulaşabilmeniz amacıyla linki ise şu şekildedir; http://www.btso.org.tr/?page=membership/mersis.asp Bu linke tıklayarak önünüze çıkan ekranda kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Henüz kullanıcı olarak hesap açmadıysanız, “Üye Ol” butonuna tıklayarak üyelik açıp devam edebilirsiniz. Daha sonrasında ilgili bölümleri ve parametreleri doğru bir şekilde doldurmanız durumunda sistem sizlere otomatik olarak Mersis No atayacaktır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

2 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.