2019 Güncel Bağkur Ücretleri Ne Kadardır?

Günümüzde bağkur primleri asgari ücretin brüt hali üzerinden hesaplanır. 2019 yılı içersinde asgari ücret belli olduktan sonra ödenmesi gereken bağkur prim ücretleri de belli olmuştur. Şirket ortakları veya esnaflar bağkur primini ödemekle yükümlü olanlar indirimsiz asgari ücretin %34.5’inden sorumludurlar.  Bağkur primlerini düzenli bir şekilde ödeyenler indirimli olarak %29.5’lik kısmını ödemekle yükümlüdür.  2019 yılından itibaren Tarım Bağkur’luları 26 günlük brüt asgari ücret üzerinden %34.5 oranında ödeme yapmak durumundadır. Bu husus 2023 yılına dek devam eder. Ancak sonrasında çiftçiler 30 gün asgari ücret üzerinden ödeme yapmakla yükümlü olacaktır.  Primlerini düzenli bir şekilde ödeyenler için imtiyaz söz konusu olur. İmtiyaz gereği 26 gün asgari ücret üzerinden %29.5’lik kısmını ödemekle sorumlu tutulurlar.

Bireyin isteğine bağlı olarak asgari ücretin %32’si bağkur primi olarak ödenebilir. Ancak bu durumda indirimden yararlanılması söz konusu olmaz. Ödenilmesi gereken prim tutarının 7.5 katı maksimum prim tutarı olarak belirlenir. Çiftçiler için belirlenen asgari bağkur prim tutarı 653.00 TL’dir. Ancak bu tutar çiftçinin prim borcunun olmaması ve düzenli bir şekilde ödemesi durumunda geçerlidir. Primin düzensiz ödenmesi ve geçmiş dönem borçların olması asgari prim tutarını 764.84 TL’ye yükseltir.

Esnaf bağkur primi geçmiş dönem borçların olmaması ve ödemelerin düzenli yapılması durumunda 754.61 TL’dir. Ancak aksi bir durumda ödenilmesi gereken tutar asgari olarak 882.51 TL’dir. Maksimum bağkur prim tutarı hesaplanan tutarın 7.5 katı değerindedir.

Bireyler isteğe bağlı olarak bağkurlu olabilir. Bu durumda indirim hakkından yararlanamazlar. Talep edildiğinde minimum asgari tutarın %32’si değerinde ödeme yapılabilir. Böylece ilerleyen süreçte bireyler 9000 gün sınırıyla normal emekli olabilirler. 5400 günle yaş haddi hakkıyla emekli olabilirler. İsteğe bağlı emekli olmak isteyenler minimum 818.56 TL tutarında ödeme yapmak durumundadır. Bu tutar maksimum 6139.20 TL’dir.

Bağkur borçları her ay düzenli bir şekilde ödenmelidir. Borcun iki ay aksatılması durumunda sağlık güvencesi kapatılır.  Sağlık hizmetlerinden yararlanamayan birey bağkur prim borcunu ödemelidir. Kredi kartı veya internet bankacılığı kullanılarak ödeme gerçekleştirilebilir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.