Haftalık E-Ticaret Haberleri (25 Aralık 2021)

  • İstanbul Üniversitesi ile Ticimax E-ticaret Sistemleri işbirliğinde “E-ticaret uzmanlığı sertifika programı” başlatıldı.
  • BKM’nin verilerine göre, Kasım ayında kartlarla 181 milyar TL tutarında ödeme gerçekleşti. İnternetten kartlı ödeme tutarı ise kasım ayında geçen yıla göre yüzde 90 oranında bir artışla 55 milyar TL’yi geçti. 2021 yılında internetten kartlı ödeme tutarının en fazla yapıldığı gün 26 Kasım Cuma oldu.
  • Avrupa’nın en etkili teknoloji yayınlarından Tech.eu’nun, 2021 yılındaki Avrupa’nın en büyük 20 yatırımını açıkladığı listede Türkiye’den yer alan tek şirket Trendyol oldu. Trendyol, listeye üçüncü sıradan girdi.
  • GittiGidiyor, Türkiye’nin önde gelen yaratıcılık ve pazarlama etkinliği Kristal Elma’da, tasarım ana kategorisinde 1 kristal ve 1 bronz ödülün sahibi oldu.
  • Hepsiburada’dan yapılan açıklamaya göre, halen Hepsiburada iştiraklerinden HepsiJet’in genel müdürü olarak görev yapan Mehmethan Yallagöz 1 Ocak 2022 itibarıyla Hepsiburada Lojistik Grup Başkanı olarak atandı. Bir diğer değişiklik de pazarlama, büyüme ve veri alanlarında gerçekleşti. Halen şirketin Pazarlama Grup Başkanlığı (CMO) görevini yürüten Ender Özgün bu görevine ek olarak, 1 Ocak 2022 tarihinde geçerli olmak üzere büyüme ve veri fonksiyonlarının sorumluluklarını da üstlenecek.
  • Trendyol, satıcılarının işlerini geliştirmelerine, büyütmelerine ve çok daha fazla müşteriye ulaşmalarına destek olmak amacıyla başlattığı İş Ortağı Buluşmaları’nın ilkini Kayseri’de gerçekleştirdi. Trendyol İcra Kurulu Üyesi Ozan Acar, iş ortağı buluşmalarına Kayseri’den başladıklarını, bundan sonra adım adım tüm Türkiye’yi dolaşacaklarını söyledi.
  • Hepsiburada, en çok satın alınan, bu yılın en çok tercih edilen teknoloji ürünleri ve konsol oyunlarını açıkladı.
    Hepsiburada’dan yapılan açıklamaya göre, 2021’in en çok tercih edilen teknoloji ürünleri ağırlıklı olarak akıllı bileklikler, bluetooth kulaklıklar, akıllı saatler, TV kutuları ve ses sistemleri oldu.
  • Ülkemizin önemli zincir marketlerinden biri olan BİM, yeni mobil uygulaması ile e-ticarete adım atıyor. BİM Market uygulamasının BİM Online kısmında her cuma kullanıcılara yeni beyaz eşya ve elektronik ürünler sunulacak.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.