E-Ticaret’te Ön Görülemeyen Giderler Nelerdir?

Günümüze pek çok işletmeci e-ticaret sitelerinden birinde ürün veya hizmet satışı gerçekleştirerek karlı yatırımlar  yapar. Geniş kitlelere hitap ederek işleri büyütme fırsatını yakalar. Ancak başarıya ulaşmak için e-ticaret sitesine yatırımlar yapılması gerekir. Maddi olarak yapılan yatırımlar zaman içerisinde işletmeciye para kazandırabilir. Ancak karlı çıkmak adına gider kalemleri analiz edilerek mantıklı adımlar atılmalıdır. Özellikle aralarında güçlü rekabet ilişki olan firmalar gider masraflarını titizlikle inceler

İlerleyen süreçlerde işletmecinin zarara uğramaması için satışlardan elde edilen kar marjları doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. Online mağaza açan işletmeciler zaman zaman gider kalemlerini gözden kaçırabilirler.  Özellikle başlangıç aşamasında ki girişimciler gider kalemlerini hesaplarken dikkatli ve özenli çalışmalıdır.

Personel Giderleri

Başlangıç aşamasında ki bir sanal mağazada çalışan sayısı çok azdır. Sonrasında iş hacminin artışına bağlı olarak sayı artabilir. Müşteri taleplerinin karşılanması ve memnuniyetin sağlanması adına uzman bir ekibe ihtiyaç duyulabilir. Bu durum da  gider kalemlerinde önemli bir değişikliğe sebebiyet verir.  Personel gideri olarak adlandırılan kalem de iyi bir hesaplama yapılmalıdır. Özellikle satış alanında tecrübeli personeller ekibe dahil edilmelidir. Personel giderleri tüm gider kalemlerinin yaklaşık olarak %45’ini kapsar. Bu husus dikkate alınarak çalışan seçimi yapılmalıdır.

Kargo Masrafları

Kargo giderleri hizmet veya ürün satışı gerçekleştiren e ticaret sitelerin de dikkat edilmesi gereken bir diğer kalemdir. Oldukça küçük meblağlar olarak gözükse de toplandığında ciddi tutarlar elde edilir. Satış yapılan ürünlerden elde edilen karlar göz önünde bulundurularak kargo anlaşmaları yapılmalıdır. Aksi takdirde kargo masraflarından dolayı zarar etme durumu veya kar marjını azalması söz konusu olabilir.
E ticaret sitesi üzerinden satış yapan bireyler genellikle firma adına kargo firmalarını değerlendirirler. Teklif talep ederek en tasarruflu ve kaliteli tercih yapılmasına dikkat edilmesi gerekir. Özellikle kargo kampanyaları takip edilebilir. Gönderim süresini hızlandırmak adına ofise yakın konumlarda ki kargolar tercih edilebilir. Böylece müşteriye hızlı teslimat yapılarak memnuniyet arttırılabilir. Birden fazla kargo firmasıyla anlaşma sağlayarak müşterilere alternatif seçenekler de sunulabilir. Böylece müşterinin ürünle ilgili satın alma kararı kolaylaştırılabilir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.