Sanal Pos Nedir?

Son zamanlarda adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran sanal pos birçok işletmeci tarafından tercih edilir hale geldi. Kredi kartıyla alışveriş yapma seçeneğini sunan mağazalar da pos cihazı kullanılır. Sanal ortamda kullanılan pos cihazlarına sanal pos adı verilir. Diğer bir adı VPOS’tur.  Sanal mağazalar müşterilere farklı ödeme seçeneklerini sunarak memnuniyeti kalıcı hale getirmeyi amaçlar.

Bankalar aracılığıyla oluşturulan sanal pos sistemi müşterilerin kart bilgilerini internet aracılığıyla ulaştırır. Bankadan ödeme onaylanarak ücret diğer hesaba geçirilir. Sanal pos sitemini bankalar firmalara onaylatmak için bilgi güvenliğini sağlamak adına şifre şartı ararlar. Firma sahibi SSL 128 bit’lik şifre oluşturularak bankaya sunar. Online olarak yapılan satış işlemlerinde sanal pos sıklıkla tercih edilen bir ödeme yöntemidir.

Sanal Pos Güvenilir midir?

Sanal POS internet aracılığıyla gerçekleştiğinden dolayı güvenilir olmasına ilişkin kuşkular taşıyabilir. Ancak bankalar sanal POS’u siteye etmeden önce standart güvenlik önlemlerini mutlaka alırlar. Denetimler zorunlu tutularak tamamlandıktan sonra Sanal POS kullanımına izin verilebilir. Ayrıca sanal POS riski kredi kartı kullanımıyla eşdeğerdir. Müşteri açısından dikkat edilmesi gereken en önemli husus bilgisayarda ki güvenlik yazılımlarının güncel tutularak zararlı programlara karşı önlem alınmasıdır. Ayrıca bilindik ve güvenilir sitelerden alışveriş yapılması tavsiye edilebilir.

Sanal POS Fiyatları Hakkında

Bankalar tarafından belirlenen sanal POS fiyatları değişkenlik gösterir. Anlaşma için bankalarla iletişime geçilmesi en sağlıklısıdır. Ancak  sanal POS aboneliklerinin yıllık olarak 500-2000 dolar arasında değiştiği söylenebilir.

Kiralık Sanal POS Nedir?

E ticaret sitelerini yeni kuran başlangıç aşamasında ki girişimciler bazı durumlarda kiralık sanal POS tercih ederler. Ancak bu durum henüz yasal değildir. Hizmet veya ürün satışı gerçekleştirildikten sonra fatura kesilmesi zorunludur. Gelirler Genel Müdürlüğü belirli zaman aralıklarında kredi kartı ödemelerini kontrol eder. Kiralık sanal POS tercihi faturaların düzenlenmesinde problem oluşturabilir. E ticaret sitesi sahibinin ürün veya hizmet satışında kiralık sanal POS kullandığı anlaşılır. Ayrıca POS’u kiraladığı işletme ürün satışıyla ilgili tüm sorumlulukları üstlenmelidir. Bu durum mümkün değildir. Sahip olduğu sanal mağazayı tehlikeye sokmamak adına sanal POS kiralama işlemi tavsiye edilmez.

Sanal Pos Komisyon Oranları Nelerdir?

Her firmanın, ödeme günü, çalışma prensibi, tek çekim ya da taksitli işlemleri gibi bir çok kritere göre değişen komisyon oranları farklıdır,

Aşağıdaki linklerde iki farklı firmanın komisyon oranlarını görebilirsiniz,


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.