E-Ticaret mi? Yoksa Fiziksel Mağaza mı? Önce Hangisinden Başlanmalı?

Bir çok insanın e-ticarete giriş yaparken sürekli olarak tereddüt yaşadığı durumlardan birisidir. Öncelik olarak fiziksel mağaza açan kişilerin, mağazasını sanala taşımasıyla bir çok konuda daha rahat hareket ederek zamandan tasarruf ettiği görülmüştür. Eş zamanlı olarak yürütülmesi en mantıklı olanıdır. Fakat her iki tarafında kendine göre zorlukları ve öğrenilmesi gereken yolları vardır.

Öncelikle fiziksel mağaza açmak, e-ticarete göre çok daha maliyetli, fiziki uğraş gerektiren, ciddi zaman ayrılması gereken bir durumdur. Ancak e-ticaret sitenizde de göreceğiniz ve öğrenmeniz gereken stok yönetimi, müşteri memnuniyeti, kargo süreçleri vb gibi bir çok durumu öğrenmiş, önizlemiş ve öğrenmiş olursunuz. Fiziki mağaza açmanın en büyük avantajlarından birisi ise stoğunuzun kendinize ait olması ve e-ticaret sitenizden satışları yapmaya başladığınız üretici de satıcı da siz olabilirsiniz. Bu nedenle öncelikle fiziki mağazadan başlamak ticaret süreciniz için çok faydalı olacaktır.

E-ticaret sitenizden satışlara başlamadan önce öğrenmeniz gereken bir çok adım vardır. Bu adımları fiziki olarak tecrübe etmek, yapacağınız satışlarınızı hızlandırır. İvme kazanmanızı sağlar. Fiziki mağazada ticarete başlamak sizlerin banka işlerini, iş yönetimini ve bunlar gibi bir çok alanda ister istemez uzmanlaşmanızı ve öğrenmenizi sağlayacaktır. Bu durum e-ticaret sitenizi açtığınızda ve satışlarınıza başladığınızda mutlak olarak yardımı dokunacaktır. Halihazırda fiziki mağazanız üzerinden satış yapıyorsanız zaten e-ticaret sitesine de geçerek iş hacminizi arttırmış olacaksınız.

Elbette fiziki mağazanın faydaları olduğu kadar, sanal mağazanızın da bir çok avantajı vardır. Bu avantajların en büyüğü elbette ki maliyetin fiziki mağazaya göre çok daha az olmasıdır. E-ticaret siteniz için grafikeriniz, pazarlamacınız ve muhasebeciniz olduğu sürece satış süreçlerinizi kolaylıkla yürütebilirsiniz. Genel olarak bakıldığında sanal mağazanızı açmadan önce fiziki mağazada satışlarınızı ve süreçlerini öğrenerek başlamanız en mantıklı yol olacaktır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.