E-Ticaret İçin Seo’nun Önemi

SEO ( Arama Motoru Optimizasyonu ), genel olarak internet sitesi aracılığı ile kitlelere ulaşmak isteyen herkesin mutlaka çalışmalarını yapması gereken bir altayapıdır. Diğer tüm reklam modellerine daha uzun süren bir reklam çalışmasıdır. SEO ( Arama Motoru Optimizasyonu ) genellikle 2 – 3 ay içerisinde kendisini yavaş yavaş gösterir. Mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerekir. Çok iyi geri dönüşler alınabileceği gibi internet sitenize geri dönüşü olmayacak ciddi zararlar verebilir.

E-ticaret için SEO’nun önemi çok büyüktür. Öyle ki alınan verimin karşılığında ödenen ücret oldukça düşüktür. Google Adwords reklamlarında tıklama başına maliyet alınması, Sosyal Medya üzerinde ciddi bütçeler ayrılıp potansiyel müşterilere ulaşılması, Adsense reklamları yine tıklama başına maliyetler gibi birçok reklam modeline göre maliyeti az geri dönüşü yüksek bir reklam modelidir.

E-ticaret piyasasında rekabetin fazla olmasıyla birlikte, potansiyel kazançta bir o kadar yüksektir. Hal böyle olunca e-ticaret sitenize SEO için yapacağınız iyi yatırımlar sizlere sürekli ve yüksek satışlar olarak geri dönecektir. Organik aramalar sonucunda e-ticaret sitenizin üst sıralarda yer alması demek; satışlarınızın doğrudan artış göstermesi demektir. Elbette ki diğer reklam modelleri ile satışlarınızı artırabilirsiniz, fakat SEO ile müşterilerinize ulaşmanız en kazançlı yoldur. Bir e-ticaret sitesinin içerisindeki mağaza ürün olması kadar gereklidir, SEO. Kullanıcıların aramaları doğrultusunda siteniz üst sıralarda yer alırken, e-ticaret sitenize gelen tekil kullanıcı sayısı doğru orantıda artacaktır. Trafiğin artması ile birlikte satışlarınızı da arttırabilirsiniz.

E-Ticaret sitenizin kullanıcı aramaları sonucunda üst sıralarda yer alması her zaman için bir güven kaynağıdır. Normalde 2. 3. Veya daha ileri sayfalarda bulunan e-ticaret siteniz müşteriler için bir güvensizlik algısı oluşturur. İnsanlar için ön sayfalarda bulunan siteler her zaman daha güvenilir olmuştur.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.