Organik Ürünlerin İnternet Üzerinden Satılması

Son yıllarda organik ve yöresel ürünler sanal mağazalarda da talep görmeye başlamıştır. Bu hususla beraber organik ürün satışını gerçekleştiren satış sitelerinin sayısında da artış görülür. 

Özellikle gıda ürünlerinde yer alan katkı maddelerinin sağlık problemlerine yol açması sebebiyle organik gıdaya olan ilgi çoğalmıştır. Doğal ürünler satan siteler özellikle şehirlerde yaşayan kitlelere hitap eder. Ebeveynler ve  sağlığına dikkat eden bireyler organik gıdalara yönelirler. Özellikle apartman dairesinde yaşayan bireyler için doğal gıda satışını gerçekleştiren işletmeler avantajlı bir seçimdir.

Çocukların gelişiminde önemli derecede rol oynayan doğal gıdaların içerisinde koruyucu katkı maddesi yer almadığı için özellikle tercih edilir. Ayrıca hızlı bir şekilde de temin edilmesi gerekir.  Şehirde yaşayan bireylerin organik ürün satışını gerçekleştirmesi pek mümkün olmadığı için satışlar online olarak gerçekleşir.

Organik ve doğal gıdaların satışı için öncelikle niş ürün belirlenmelidir. Ürüne bağlı olarak hitap edilecek kitle seçilmelidir. Örnek olarak arı sütü satmak isteyen bir firma sanal bir organik mağaza açmalıdır.  Web sitesini de ürününe uygun bir şekilde tasarlamalıdır. Aynı zaman da satış için gerekli olan belgeleri de tamamlamalıdır. Tarım Bakanlığı’ndan alınan belgeler müşterinin firmaya olan güvenini de sağlamlaştırır.

Ülke genelinde pek çok bölgeye hitap edebilme potansiyeline sahip olan online marketler aynı zaman da şehir hayatını yaşayan bireylere de kolaylık sağlar. Online mağazaya giriş yapan ziyaretçilerin ilgisini öncelikle ürün görselleri çeker. Kaliteli bir şekilde çekilen ürünler satın alma sürecini kolaylaştırabilir. Doğal gıdalar ısı, nem vb. etkenlerden çabuk etkilenebileceği için teslimatın hızlı olması önemlidir. Bu durumda güvenilir bir kargo şirketiyle anlaşılmalıdır. Aynı zaman da ürünler içeriklerine uygun olarak paketlenmelidir. 

Örneğin zeytinyağı satışı yapılıyorsa paketlenmesi ve uygun şartlarda kargolanmasına dikkat edilmelidir. Aksi bir durumda ürünler iade edilmesi söz konusu olabilir. Müşteri memnuniyetini sağlamak adına gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Aynı zaman da satış oranını arttırmak adına belirli zamanlarda kampanyalar düzenlenebilir. Ücretsiz kargo seçeneği potansiyel müşterilerin dikkatini çekebilir.  Böylece kısa sürede daha geniş kitlelere hizmet verme fırsatı elde edilebilir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.