Markanız İçin Nasıl Sadık Bir Topluluk Oluşturabilirsiniz ?

Pek çok firma markası için sadık bir topluluğunun olmasını arzu eder. Bunun için gerekli stratejileri izler. Love mark olarak adlandırılan kavram müşterinin markaya olan sadakatini ifade eder. Her koşulda markaya sadık kalan müşteriler satış portföyünün temelini oluşturur. Müşterinin kalbini kazanmak için oluşturulan adımlar farklı hedef kitlelerine göre değişkenlik gösterir. Küçük işletmeler hızlı bir şekilde büyümelerini genellikle müşteri sadakatine bağlarlar. Müşteriler aynı markanın ürünlerini tekrar tekrar satın almaya başlar.

Firmanın yansıttığı ürünler ve yeni fikirler sıkı bir takipçi grubu tarafından izlenir. Müşteri geri bildirimlerini takip etmek ve sorularına yanıtlar vermek marka için sadık bir topluluk oluşturulmasını sağlar. Bu durum markaların büyüme sürecine yüksek oranda katkı sağlar. Dikkat edildiğinde her kurumsal markanın mutlaka bir sadık müşteri topluluğunun olduğu gözlemlenir. Marka farklı kesime hitap eden bir ürün çıkartsa dahi sadık müşterileri tarafından talep görür. Çünkü müşteri kitlesi her zaman için isteklidir. Bu durum markanın müşterileriyle ilgilenmesi ve oluşan sorunlarda alternatif çözümler üretilmesi aracılığıyla sağlanır.  Markanın başarılı olmasını sağlayan en büyük etken hedef kitlesidir. Hedef kitlenin memnuniyeti ve sadakatiyle başarı oranı paralel bir şekilde ilerler.

Marka oluşum sürecinden itibaren müşterileri tarafından takip edilmeye başlar. Başlangıç aşamasında atılan sağlam adımlar müşterinin kalbini kazanmaya yönelik olmalıdır. Ürünler hakkında pozitif ve olumlu yorumlar alınması sadık bir topluluğun oluşmasında etkilidir. Müşteri sadakatini kazanmak için yüksek bütçeli bir firmaya sahip olmak gerekmez. Her markanın mutlaka kendisine ait bir müşteri portföyünün olması gerekir.

Müşteri sadakatini kazanmanın en etkili yolu markayla birlikte gelişen topluluğun birbirleriyle iletişeme geçmesini sağlayan bir platformun oluşturulmasıdır.  Ürünlerle ilgili sorular sorularak fikir paylaşımında bulunması önemlidir.  Pek çok firma kendi sadık topluluğunu oluşturmak için özel web siteleri tasarlar. Web siteleri aracılığıyla müşterilere ulaşmak mümkündür.  Ayrıca sosyal medya hesapları da müşteri potansiyel açısından etkilidir.

Markanın ödüllendirme geceleri düzenlemesi sadık müşteri oranını arttırır. Topluluğun başarısıyla birlikte sürdürülebilir bir kitlenin oluşması için markayla düzenli bir şekilde ilgilenenler ödüllendirilebilir. Bu durum müşteriye verilen değeri gösterir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.