Haftalık E-Ticaret Haberleri (29 Kasım 2020)

  1. Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden biri olan Hepsiburada geçtiğimiz yıl Hepsiexpress ile market ürünleri teslimatı hizmetine başlamıştı. Şimdi de, Hepsiexpress servisi içinde bulunan mağazalara “Tekno” seçeneğini ekledi.  Bu seçenekte teknoloji ürünleri yer alacak. Sipariş verilen ürünlerin ortalama iki saat içerisinde teslim edilmesi planlanıyor.
  2. Ağustos 2019’da kurulan Heybooster ilk yatırımını aldı. Heybooster, e-ticaret şirketlerinin rekabet ederken ön planda olabilmeleri için dijital pazarlama verilerine anlam katan, ileriye dönük iş planlarını dönüştüren, analiz, raporlama ve ölçümleme gibi ihtiyaçlarını karşılayan SaaS ürünüdür.
  3. E-ticaret alışveriş sevenlerinin aradığı en gözde özellik olan indirim kuponları için Micosoft Edge yeni bir özelliği kullanıma sundu.  Bu özellik ile kullanıcılar aradıkları ürüne ait indirim kuponlarına hızlıca erişebilecek ve bu kuponu tek tık ile alacakları ürünün sepet sistemine entegre edebilecekler.
  4. Kadın girişimcilere ve üreticilerine hizmet veren shopstarwomen.com e-ticaret sitesi hizmete açıldı. Şimdilik sekiz farklı kategoride hizmet verecek olan sitenin hem şahıslara hem de kurumsal toplu alışverişlere yönelik olduğu belirtildi.
  5. 2013 yılından beri yapay zeka yazılımı ile e-ticaret alışverişlerindeki dolandırıcılık ile mücadele eden Forter, 1.3 milyar doların üzerinde değerleme ile 125 milyon dolar yatırım aldı.
  6. Pandemi sebebi ile artış gösteren e-ticaret hacminin en yoğun çalışanları olan kargo şirketleri için yeni bir iş planı düzenleme önerisi getirildi. Bu öneriye göre; belli başlı haneler teslimat noktası olarak belirlenecek ve bu belirlenen evlerdeki kadınlar kendilerine teslim edilen kargoları asıl tüketiciye ulaştıracak. Böylece ev hanımları da iş süreçlerine dahil edilecek ve ekonomiye kazandırılmış olacak.
  7. Türk Hava Yolları, hava yolu ile hızlı ve güvenilir kargo süreçleri için yeni bir şirket kuracağını duyurdu. Hava kargo şirketinin en kısa zamanda faaliyete geçmesi planlanıyor.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.