Mobil Seo Nedir? Nasıl Yapılır?

Günümüzde oldukça geniş bir kitle akıllı telefon kullanmaya başlamıştır. Bununla beraber mobil arama sayısında da artış meydana gelmiştir. Bilgisayar üzerinden yapılan aramalar düşerek mobil SEO kavramının önemini arttırmıştır. Mobil SEO optimizasyonu yapılarak daha geniş kitlelere daha iyi bir hizmet verilebilir.  Yakın zamanda Google arama motoru sıralamasını mobil sürümün kalitesini dikkate alarak belirleyeceğini bildirmiştir. Bu hususta pek çok firma üst sıralarda yer almak için mobil SEO uyumluluğuyla ilgili çalışmalar yürütür.

Mobil SEO hedeflenen kitleye daha kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla tercih edilir. Hızlı ve kesintisiz bir hizmet açısından mobil SEO optimizasyonu idealdir. Site sıralamasında iyi bir konuma ulaşmak, ekran boyutlarının her mobil cihaza uygun olarak ayarlanması ve site görüntüsünün kaliteli bir şekilde sunulması mobil SEO’nun amaçları arasında yer alır. Google mobil dostu testinde pek çok etkeni birlikte değerlendirir.  Site tasarımı görüntüsü ve sayfa hızı en önemli iki etkendir.

Kullanıcıların tercih ettikleri anahtar kelimeler önemlidir. Bilgisayarda ve telefonda yapılan aramalar farklılık gösterir. Özellikle bu sebepten dolayı mobil SEO optimizasyonu yapılmalıdır. Ziyaretçiler daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşmak için kısa kelimeler tercih ederler.  Aynı zaman da mobil kullanıcılar ürün veya hizmetler ilgili kısa metinleri tercih ederler. Kelime aralığı yüksek içerikler pek uygun değildir. Kısa sürede aradıkları bilgiye ulaşmayı tercih ettikleri için özgün ve net içerikler mobil sitelerde tercih edilmelidir.  Başlıkları, anahtar kelime kullanımı ve görseller içerikler doğru şekilde kullanılmalıdır. Aynı zaman da içerik akıcı bir üslupla oluşturulmalıdır. Ziyaretçinin ilgisini çekmelidir.

Mobil site tasarımı kullanışlı ve basit bir şekilde hazırlanmalıdır. Kullanılan yazılımlar mobil cihaza uygun olmalıdır. Aynı zaman da mobil ve masaüstü tasarımlar birbiriyle eşleşmelidir.  Eklenilen videolar ekrana uyum sağlamalıdır. Görsellerin kalite görüntüsü mobil aramalarda bozulmamalıdır. Ayrıca Android ve Iphone cihazlar için de aynı kaliteyi taşımalıdır.

Mobil SEO uygulamalarında sitenin hızı en önemli unsurdur. Yavaş açılan ve görüntülenmesi zaman alan ürün görselleri ziyaretçilerin siteden ayrılmasına neden olur. Rahat kullanım açısından tıklanarak açılan alanlar geniş tutulabilir. Ziyaretçiler aradıklarını kolaylıkla bulmalıdır. Bunun için mobil SEO analizler yapılır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.