Haftalık E-Ticaret Haberleri (26 Aralık 2020)

  • Tiktok yeni işbirliği ile uygulamadan çıkmadan canlı yayında bazı içerik üreticilerinin ürünlerini satın alabileceği bir yapı oluşturdu. Tiktok, bu yapı ile Walmart ürünlerini satın alabilecek olan tüketicilerden tam not aldı.
  • Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri artık toptancılar ve perakende satış yapan mağaza sahipleri tarafından dijital ortamda sipariş verilebilecek. Yeni bir platform olan Partner Connect ile siparişler, talep yönetimleri ve finansal süreçler tamamen dijital olarak devam edecek.
  • Kargo teslimatını self servis sistemine dönüştüren ortak bir kargo istasyon modeli hayata geçiriliyor. Kargopark adı verilen bu sistem ile 7/24 kameralar ile izlenebiliyor ve  tüm kargoların ortak alanını buluşturuyor. Tıpkı bir ortak Atm gibi hizmet verecek olan Kargopark dolapları ilk işbirliğini Opet ile yaptı ve Opet Ultrakargo bugün aktif olarak 25 noktada hizmet veriyor.
  • Walmart, müşterilerin iade etmek istediği ürünleri evlerinden ücretsiz olarak almak için “Carrier Pickup by FedEx” adlı yeni bir sistem kurdu. Bu sistem ile Amazon’ a rakip olacak olan Walmart’ın rekabette avantaj sağlayacağı öngörülüyor.
  • Google, pandemi dönemi ile birlikte hayata geçirdiği “ Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar Programı” kapsamında toplamda 12 milyon dolarlık destek paketini duyurdu.  Bu paket kapsamında 2023 yılına kadar 20 bin kafe ve restoranın dijital dönüşümünün tamamlanması hedefleniyor.
  • Ticaret bakanlığı e-ticaret satıcılarına yeni bir kontrol düzenlemesi getiriyor. Bu düzenlemeye göre denetleyiciler ürünleri tüketici gibi satın alarak denetleyecekler.
  • E-ticaret alışverişlerinde bu yılın lideri süpermarket kategorilerinde oldu.  Ve satışlar mart ayından bu yana 5 kat artış gösterdi. Bu yılı 250 milyar hacimle kapatmayı hedefleyen e-ticaret sektörü 2021 yılında 400 milyar lirayı bulmayı hedefliyor.
  • Tamentegre.com verilerine göre en çok mağaza açılan ay Mayıs ayı olduğu  ve pandemi süreci sebebi öngörülerek 2020 yılında 2019 yılına göre açılan mağaza sayısı %327 fazla olduğu açıklandı.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.