E-Faturanın Avantajları

E-ticaret sitelerinde kullanılan e faturalar pek çok yönden avantajlıdır. Öncelikle elektronik ortamda gerçekleşen bir uygulama olduğu için maliyeti düşürür. Bununla birlikte kartuş, kağıt vb. gibi kırtasiye masraflarının oluşmasını önler. Ayrıca imzalama, baskı gibi vakit alan işlemlerin yapılmasına gerek olmaz. Yanlış veya hatalı bir bilgi girildiğinde faturaların tekrardan düzenlenmesi basittir. İşlemlerin hepsi dijital ortamda kolaylıkla yapılabilir. E-fatura özellikle kurumsal firmaların tasarruf etmek amacıyla tercih ettiği bir sistemdir.

E-fatura sistemiyle hızlı bir şekilde faturalar kesilir. Bu durum firmalar arasında ki iletişim ağını da güçlendirir. Zamandan tasarruf edilerek bir faturanın hazırlanması ve kargolanması gibi 3-4 gün gibi bir süreç vakit kaybı olmaz.

E-fatura uygulamasıyla faturalar dijital ortamda saklanır. Firmalar faturaları kaybetme endişesini yaşamazlar. Ayrıca arşivlemek ve düzenlemek gibi yorucu işlerle uğraşmak durumunda değillerdir. Bazı durumlarda faturalar kargoda kaybolabilir veya müşteriye geç ulaşabilir. Faturalar dijital ortamda gönderildiği için doğrudan sistemde kayıt altına alınır. Gelir İdaresi Başkanlığı sisteminde güvenli bir şekilde kaydedilen faturalar firmaların işlemlerini hızlandırır.

Fatura gönderim süreçlerinde kağıt tüketimi oldukça fazla olmaktadır. E-fatura sistemiyle kağıt israfı ortadan kalkar. Böylece daha çevre dostu ve sürdürülebilir bir süreç gerçekleşir. Bu şekilde firmalar doğaya katkıda bulunmuş olurlar.

E-fatura sisteminin firmalarda yer alan muhasebe sistemiyle bütünleşmesi gerekir. Faturaların kesilmesi, arşivlenmesi ve ulaştırılması gibi süreçler basitleştiği için muhasebe departmanının işlemleri de doğrudan hızlanır. Ancak bunun için muhasebenin sisteme kolayca entegre olması gerekir. E-fatura sistemine geçiş sürecinde firmalar gerekirse dışarıdan destek alabilirler. Ayrıca bu sistemler finansal işlemlerde anlık bir şekilde takip edilebilir. Böylece hesapların takibi daha kısa bir sürede raporlanır. Eksik veya hatalı bir giriş olduğunda verilere ulaşım kolay olduğu için sağlıklı ve başarılı sonuçların alınması sağlanır.

E-fatura sistemi dijital bir ortamda uygulandığı için kayıt dışı işlemlerinde önüne geçilmiş olur. Tüm verileri kayıt altına alındığı için hata oranı minimize edilir. Firmalar için e-fatura kullanımı zorunlu bir hale gelmeye başlamıştır. Firmalar avantajlarından faydalanmak için kısa sürede geçiş yaparak kullanmalıdır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.