Blog Kullanımının E-Ticaret Satışlarına Etkisi

Günümüzde pek çok firma e ticaret sitesine sahiptir. E ticaret siteleri sayesinde firmalar ürün ve hizmetlerini internet ortamında paylaşabilirler. Potansiyel müşterilere hitap ederek satış portföyünü arttırma imkanını yakalarlar. E ticaret siteleriyle beraber satış pazarlama alanında değişiklikler meydana gelmiştir. Firmalar daha hızlı ve kolay bir şekilde reklamlarını yapabilirler. Ayrıca birçok müşteri saatlerce mağazalarda alışveriş yapmakla vakit harcamak yerine internetten ürünleri inceleyebilir. Kolay ödeme ve teslim alma imkanını sunan firma sahipleri birçok müşteri tercih edilir.

E ticaret sitelerinden beklenen ilgili görmek için gerekli optimizasyonları ayarlamak gerekir. Mobil cihazlara uyumlu e ticaret siteleri sıklıkla tercih edilir. Ürünleri kategorize ederek ilgi çekici bir tasarımla sunan sitelerinde ziyaretçi sayıları yüksektir. Ayrıca reklam vererek de site arama motoru sıralamasını yukarılara taşımak mümkün olur. Ancak bunların arasında en önemlisi alışverişi yapılan ürünün veya hizmetin açıklayıcı bir şekilde yer almasıdır. Özellikle zengin görsel içeriklerin yer alması gerekir. Müşteriler merak ettikleri soruların cevaplarını açıklama kısmında bulmalıdır.

Her ürünün mutlaka kendisine özel bir hikayesi vardır. Markanın oluşum süreci, fikir aşamaları veya yaratıcı projeleri mutlaka müşteriyle paylaşılmalıdır. Bu husus e ticaret sitesinin sahip olduğu blog da yer alabilir. Ürünle ilgili yer alan görsellerin yanına hikayesi de eklenmelidir. Böylece müşteri sadakatini kazanmak çok daha kolay olabilir. Firma müşteriyle arasında şeffaflık ve güven ilkelerine dayalı bir ilişki kurmalıdır. Bu durumda samimi bir üslupla sağlanabilir. Ürünlerle ilgili detaylı bilgiler verilerek yakın zamanda oluşabilecek değişikliklerden bahsedilebilir. Müşterinin ilgisini çekmek markaya ait sadık bir topluluğun oluşmasını sağlayabilir. Bunun için e ticaret sitesine mutlaka bir blog gerekmektedir. Hem ziyaretçi sayısını arttırmak hem de markaya olan güveni oluşturmak amacıyla bir blog oluşturulabilir. E ticaret sitesi blogunda paylaşılan ürünlerle birlikte ziyaretçilerin yorumlarını rahatlıkla yapabileceği bir platform da oluşturulmalıdır. Böylece hem ziyaretçilerin arasında ki ilişki hem de firmanın potansiyel müşterilerle arasında ki ilişki gelişmiş olur. Ürünlerle ilgili yapılan yorumlar dikkate alınarak değerlendirmeler yapılır. Revizyon çalışmaları düzenlenir. Böylece satış oranını arttırmak için gerekli adımlar başlatılır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.