Sosyal Medyada Nasıl Takipçi Arttırılır?

Sosyal Medya platformlarınızda çeşitli yollarla organik olarak takipçilerinizi arttırabilirsiniz. Sosyal Medyada takipçilerinizi arttırmanız için gerekli adımlar;

  • Güçlü Bir Profil Oluşturun

Hangi sosyal medya platformunda bu yola başlamış olursanız olun, hepsi için ziyaretçilerinizi karşıladığınız sayfanın güçlü ve ilgi çekici olması gerekir. Elbette herkesin ilgisini çekmeniz pek de mümkün değildir. Fakat hangi sosyal medya platformundaysanız o mecranın hedef kitlesinin ortalamasına uygun bir şekilde dizayn ederek, kullanıcıları sayfanıza ziyaret etmelerini sağlayabilrisiniz. Öncelikle bir profil fotoğrafı eklemeniz gerekir ardından istenilen tüm bilgileri eksiksiz bir biçimde doldurmalsınız.

  • Kaliteli İçerik Üretimi

Sosyal Medya Platformlarında üreteceğiniz içeriklerin hangi kitlenin ilgisini çekeceğini tartışıp, düşünebilirsiniz fakat içeriklerinizin kaliteli olması konusunda kesinlikle net olmalısınız. Aksi takdirde kimsenin ilgisini çekmeyecek ve ziyaretçilerinizi kaybedeceksiniz.

  • İstikrarlı Paylaşımlar

Profilinizi düzenlediniz, kaliteli içeriklerinizi ürettiniz ve hazırladınız artık sıra paylaşımlara geldi. Bu adımda takipçilerinizin en aktif olduğu zaman dilimlerini tespit edip o saatler arasında paylaşım yapmalısınız. Bir diğer önemli adım ise paylaşımlarınızın sürekliliğinin olması. İçerikleriniz gayet iyi ve ilgi çekici olabilir fakat sürekliliği ve belli bir düzende paylaşım yapmıyorsanız takipçi kitleniz sizi bir süre daha bekleyecek ve daha sonra sizi terkedecektir.

  • Fotoğraf ve Video Kalitesi

Sosyal Medya platformlarında paylaşacağınız fotoğraf ya da videoların kalitesine ( çözünürlüğüne )  dikkat etmelisiniz. Yüksek çözünürlükte video ve görseller paylaşmak her zaman takipçilerinizin hoşuna gidecektir ve ilgilerini çekecektir. Aynı zamanda İnstagram, Facebook gibi mecralar da yüksek çözünürlüklü video ve görsellere daha çok önem vermektedir.

  • Hashtaglere Önem Verin

Özellikle instagram için hashtaglerin önemi pahabiçilemez. Çoğu kişi İnstagram’da sadece bir post altına 30 40 tane hashtag kullansa da İnstagram bunu spam olarak algılayarak erişimini düşürüyor. Ortalama 15 tane hashtag kullanmanız yeterli olacaktır. Bu adımda en önemli nokta ise hashtaglerinizin kesinlikle paylaştığınız içerik ile ilgili olması gerekir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.