Siparişleri Kargolarken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Günümüzde gelişen teknolojininde etkisiyle, insanların alışveriş alışkanlıkları internete doğru ciddi bir eğilim göstermeye başladı. Bu eğilimin sonucunda internetten alışveriş yaparken en çok tedirgin oldukları nokta ise kargo teslim alımıdır. İnsanlar kargolarını teslim aldıklarında bir çok sorunla karşılaşabiliyorlar. Bu sorunlar artık bir algı meselesi haline geliyor ve sürekli olarak siparişlerin kargolama süreçlerinde sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorlar.

Ürünlerinizin kargosunun teslimatı sırasında kargo görevlisinden teslim alırken ürünü görmeden teslim alma imzasını atmayın. İmzayı attıktan sonra açtığınız kargo paketiniz hasar görmüş, kırılmış ya da bozulmuş olabilir. Bu nedenle kargo görevlisi gittikten sonraki bulunacağınız şikayet inandırıcı olmayacaktır. Kargo görevlisinin yanında ürünlerinizi kontrol etmeniz ve daha sonrasında kargonuz sağlam ve sorunsuz ise imza atmanızı öneririz.

Kargonuzu teslim aldıktan hemen sonra ürününüzü kontrol ettiğinizde, hasarlı ya da kırılmış olarak gelmişse kesinlikle “hasar tespit tutanağı” tutmalısınız. Teslim edilen ürün belki tedarik edilen yerden eksik ya da hasarlı gönderilmiş olabilir veya kargo teslimatı sırasında hasara uğramış olabilir. Her iki durumda da kendi üzerinizden sorumluluğunuzu atabilmeniz için mutlaka “ hasar tespit tutanağı “ hazırlatıp, ürünü teslim almadan geri gönderebilirsiniz. Böylelikle durum tamamen sizden çıkmış olup, tedarikçi ya da kargo şirketi sorumlu olacaktır.

İnternet üzerinden alışveriş yapan ve kargo bekleyen insanların en büyük sıkıntılarından birisi de kargonun geç gelmesi ya da eve hiç gelmemesi. Kargonuzu, beklediğiniz kargo şirketinin size vereceği kodlar aracılığı ile mutlaka takip edin. Sizlere verilen süre dahilinde getirilmemiş olması durumunda çağrı açarak kargonuzun mevcut durumunu öğrenebilirsiniz.

Şayet kargonuz siz evde yokken getirildiyse şubeye bırakılır. Bu nedenle kargo takibinizi düzenli yapmanız sizlere mağduriyet durumundan kurtacaktır. Son adım olarak ise kargonuzu sağlam bir şekilde teslim aldınız, herhangi bir gecikme vs yaşanmadıysa, ürünlerinizin faturalarını kontrol edin. Satın aldığınız firma sizlere bir fatura göndermemesi durumunda sizin aldığınız ürünler hakkında herhangi bir yasal hak talep edemezsiniz. Bu durum sizi oldukça mağdur edecektir. Kargonuzla birlikte fatura teslim almamanız durumunda kesinlikle geri gönderin ve faturanızı isteyin.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.