Okullar Açılıyor? Ne Satabilirim?

Okullar açılmadan önceki dönemler, kırtasiye ve okul alışverişi için yapılan satışların en yoğun olduğu dönemlerden birisidir diyebiliriz. Bir çok marka okul öncesi dönem için bir çok kampanya ve indirim yapmaktadır. Genç nüfusu bir hayli fazla olan bir ülke olan Türkiye’de, okula dönüş zamanlarında satışlarınızı arttırmak için mağazanıza ekleyeceğiniz bir kaç ürün ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Okul öncesi dönem birden fazla sektör için fazlasıyla satış anlamına geldiği için, bir çok marka ve e-ticaret yapan firmalar için çok keyifli bir dönem. Akıllı kampanya ve stratejiler sayesinde bu dönemi oldukça karlı geçirebilirsiniz. Okul öncesi dönemde en çok satış yapan sektörler listesinin en başında giyim – kıyafet, kırtasiye ve elektronik ürünler gelmektedir. Sizler de bu ürünleri mağazanıza koyararak satışlarınızı fazlasıyla arttırabilirsiniz. Bu döneme giriş yapmadan önce iş planınızı ve hazırlıklarınızı tamamlamak amacıyla Ağustos ayından itibaren bu çalışmalara başlamak sizin için en doğrusu olacaktır. Kampanya süreçlerinizi belirlemek, hitap edeceğiniz kitleye göre ürünlerin hazırlanması gibi bir çok süreci önceden hazırlayarak bu döneme giriş yapmanız satışlarınızı doğrudan etkileyecektir.

Yapılan geniş çaplı araştırmaların sonucunda bir çok ürünün satışlarında okul öncesi dönem için ciddi hacim kazandıkları görülmüştür. Kullanıcıların tercihlerine göre bu sıralama şu şekildedir;

  • Giysi – Kıyafet %50 Artış
  • Ayakkabı – Bot – Çizme %42 Artış
  • Sırt Çantası – Bilgisayar Çantası %41 Artış
  • Kırtasiye Ürünleri %37 Artış
  • Tabletler %18 Artış
  • Bilgisayarlar %17 Artış
  • Spor Malzemeleri ve Giysileri %16 Artış
  • Züccaciye Ürünleri %16 Artış
  • Küçük Ev Aletleri %8 Artış
  • Mobilya satışlarında %5 Artış görülmektedir.

E-ticaret sitelerindeki bu gözle görülür artış, yürütülen kampanyalar ile birlikte satışlarda mutlak bir artış sağlamaktadır. Her ne kadar genel algı olarak kadınların erkeklerden daha çok ve yüksek rakamlarda alışveriş yaptığı sanılsa da, bu dönem için aile babalarının annelerden çok daha fazla alışveriş yaptıkları görülmüştür. Yaş aralığı 25 ile 50 olan erkekleri hedef alan reklamlar ve kampanyalar sonucunda bir çok firma ve e-ticaret siteleri beklenen satış grafiklerine ulaşmıştır. Kadınların aksine erkeklerin çok daha fazla indirim kuponu ve kampanyaları takip ettiği, yapılan araştırmalar sonucunda saptanmıştır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.