Müşterinin Tekrar Sipariş Vermesini Nasıl Sağlarız?

Günümüzde müşterilerin sürekli olarak markanızı seçmesi artık pazarlamanın en sadık ve güvenilir halidir. Bu nedenle büyük ya da küçük işletmeler müşterilerine en kaliteli ve en iyi hizmeti vermek için yarışırlar. Genellikle küçük şirketlerin büyük şirketlere göre en büyük farkı ve artısı müşterilerine kişisel hizmet verebilmeleridir. Şirketlerin iş alanının büyümesi ve müşterilerinin artmasıyla birlikte hizmetleri daha seri ve genele yayılır hale gelir. Küçük şirketler ise yeterli müşteri portföyü ile onlara ekstra ve kişisel hizmet verebilirler. Bu durum o müşterilerin gönül rahatlığıyla hizmet veya mal satın almalarına ve tekrar sipariş vermesine sebep olur.

Halihazırda bulunan müşterileri korumak, yeni müşterilere ulaşmaktan çok daha uygun bütçeli ve zahmetsizdir. Maliyet olarak aralarında 20 kata varan fark vardır. Tekrar sipariş veren müşterilerin, yeni müşterilere göre sisteminize çok daha fazla katkıda bulundukları gözlemlenmiştir.

  • Müşteri Şikayetlerini Göz Ardı Etmeyin !

Müşterilerinizden gelen eleştiri ya da şikayetleri kesinlikle göz ardı etmeyin. Sorunlarına çözüm bulmaya çalışın, bulun. Şikayetlerini dinleyin ve çözüm getirin. Eleştirilerini dikkate alarak, onlara cevap vererek, geri dönüşler sağlayarak sisteminizi ve mağazanızı geliştirmelerine yardımcı olun.

  • Kendinizi Sürekli Hatırlatın !

Müşterilerinizden aldığınız iletişim bilgilerini sürekli ve sıkmayan zaman aralıklarında kullanın. Bu iletişim bilgileri aracılığıyla reklamlarınızı, kampanyalarınızı ve onlara kendilerini özel hissettirecek mailler, mesajlar ve notlar gönderin.

  • Sosyal Medyayı Aktif Kullanın !

Sosyal Medya sayesinde günümüzde bir çok marka ve işletme sürekli olarak büyüyor. Fakat bu marka ve işletmelerin, müşterilerine cevap verip onları dikkate alanları, şikayet ve eleştirilerine dikkat edenler çok daha hızlı büyüyorlar. Aktif paylaşımlar ile hedef kitlenize dokunun. Onlara kendinizi sürekli olarak hatırlatın.

  • Müşterilerin Sorularına Cevap Verin !

Müşterileriniz size hangi mecra üzerinden ulaşırsa ulaşsın, sorularına ve isteklerine cevap vermeye çalışın ve onlara karşı ilgili olun. Sordukları sorulara cevap verin. Ürünleriniz, sipariş süreçleriniz, kargo süreçleri ve bunlar gibi bir çok alanda soruları olacaktır. Onlara cevap verip, sorunlarına çözüm getirmeniz, aranızda güçlü bir güven bağı oluşturacaktır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.