Google Alışveriş Reklamları Nedir?

Google Alışveriş Reklamları satıcı olarak mağaza ve ürünlerinizi Google’a yüklemenizi sağlayan Google Alışveriş ve diğer tüm Google hizmetlerine entegre etmenize yardımcı olan bir uygulama / araçtır.Google alışveriş yapacak olan kişilerin ürünleri listelemesinde Google’da çok daha hızlı ve kolay bir şekilde bulmasını sağlayan Google Alışveriş, satıcılara oldukça büyük avantajlar sunar. Bu avantajları ise şu şekilde sıralayabiliriz;
• Ürün bilgilerini rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.
• Daha fazla potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz.


Peki Google Alışveriş Reklamları Nedir ? diye soracak olursak da, Google Adwords ve Google Merchant hesaplarını kolayca bağlayarak ürünlerinizi alışveriş reklamları üzerinden doğrudan mutlak alıcı müşteri adaylarınıza rahatlıkla gösterebilmenizdir.


Satıcı olarak Google Alışveriş Reklamlarında bulunmanız, yerel halk ya da daha geniş çerçevedeki insanlara ürün portföyünüzü rahatlıkla sunabilirsiniz. Buna ek olarak Web sitenize gelen trafiği arttırabilirsiniz. Yerel mağazanıza fiziki müşteri çekerek satışlarınızı doğrudan arttırabilirsiniz ya da daha nitelikli potansiyel müşterilerinizi bulmak adına kendinize özel kampanyalar tasarlayabilirsiniz.


Avantajları
• Daha fazla trafik elde edebilirsiniz : Yapılan güncel araştırmaların sonucunda bir çok firmanın yaptığı metin odaklı reklamlara kıyasla Alışveriş reklamları çok daha fazla hit almaktadır. Böylelikle web sitenize gelen direkt trafiği doğru orantıda yükseltebilirsiniz.
• Daha nitelikli potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz : Alışveriş reklamlarında tanıtacağınız ürünlerin en göze çarpan ve kullanıcıyı cezbedecek özellliklerini vurgulayarak, öne çıkararak satış yapabilme ihtimalinizi doğrudan arttırabilirsiniz. Reklamlar sayesinde web sitenize gelecek olan müşterilerinize doğrudan bilgileri vererek satışlarınızı arttırabilirsiniz.
• Daha fazla görünürlük elde edebilirsiniz : Kullanıcı aramalarında verdiğiniz reklamlar birden fazla gösterim alabilir. Böylelikle çok daha fazla kişiye gösterim alabilirsiniz. Gösterilen reklam sayınız artar bu nedenle reklamlardan alacağınız verimler de doğru orantıda artmış olacaktır.
• Güçlü analiz, raporlama ve rekabet verilerine ulaşabilirsiniz : Alışveriş reklamları, vereceğiniz reklamların nerede ve nasıl kullanılacağınızı belirlerken anahtar kelimeleri değil, Google Merchant Center verilerinizi kullanmaktadır. Böyleylikle ürün portföyünüzü çok daha kolay bir şekilde yönetebilir, rakiplerinizi analiz edebilir ve raporlamalarınızı daha güçlü bir şekilde kontrol edebilirsiniz.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.