E-Ticarette Sosyal Medyanın Önemi

Gün geçtikçe gelişen ve kitlesi sürekli olarak artan sosyal medya platformlarında e-ticaretin önemi çok büyüktür. E-Ticarette sosyal medyanın önemi, ürünlerinizi satacağınız bir web sitesine olan ihtiyacınız kadar büyüktür. Dünya üzerinde milyonlarca hatta milyarlarca kişinin kullandığı, sürekli olarak haberleştiği, güncel olarak paylaşımların yapıldığı bu sosyal medya platformlarında aktif olarak rol almak, e-ticaret satışlarınızı ciddi manada arttıracaktır.

Şöyle ki en çok ticari satışlar için tercih edilen İnstagram’ın günlük trafiği yaklaşık olarak 107 Milyon. Bu kullanıcıların içeride geçirdikleri vakit ise günlük ortalama yarım saattir. Bu denli yüksek ve kaliteli istatistiklere sahip olan bir diğer sosyal medya Platformu ise Facebook’tur. Özellikle İnstagram ve Facebook Reklamları sayesinde milyonlarca kişiye ulaşabilmeniz oldukça muhtemel. Tüketicilere özel kampanyalar düzenleyerek, özel içerikler üreterek ve bunları en iyi kullanıcı deneyimine sahip olacak şekilde tasarlayarak bu sosyal medya platformlarını aktif kullanmanız satışlarınızı büyük oranda arttıracaktır. Bu denli büyük kitlelere sahip olan platformlarda her yaştan ve her telden insana ulaşabilmeniz oldukça mümkün.

Sosyal medya platformlarında yapacağınız akıllı çalışmalar ve reklamlar sayesinde müşteri portföyünüzü ve satışlarınızı en az iki katına çıkarabilirsiniz. Bu sayede işinize daha çok yatırım yapar, büyüme aşamasında çok iyi bir ivme kazanabilirsiniz. E-ticaret ile satış yapan istisnasız her kişi sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır. Kaldı ki işini büyütmek isteyen herkesin artık bu platformları aktif olarak kullanması zorunlu hale geldi diyebiliriz.

Özellikle Facebook üzerinden vereceğiniz reklamlar dünyanın her yerinden insanlara ulaşabilmekte ve amacınıza ulaşan basamakları hızlı bir şekilde tırmanmanıza en çok yardımcı olacak sosyal medya platformu diyebiliriz.

Öte yandan İnstagram üzerinden oluşturacağınız İşletme Hesabı ve zengin içerikleriniz ile güçlü bir satış ağına ulaşabilirsiniz. Yabancı kaynaklı sosyal medya platformlarını da senkronize bir şekilde kullanmanız sizin için her zaman büyük bir avantaj. Sosyal medya ağlarında ne kadar çok platformda yer alırsanız, işinizin hacmini, satış hacminizi ve müşteri portföyünüzü o kadar genişletebilirsiniz demektir. Kısacası E-ticaret’te sosyal medyanın önemi çok büyüktür.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.