E-Ticarette Kredi Kartı Güvenliği Nasıl Sağlanır?

E-Ticaret siteleri, alışılagelmiş fiziki mağazalar yerine tamamıyla sanal mağazalar aracılığı ile yapılan bir ticaret biçimi olması nedeniye güvenliğin sağlanması en önce gelen adımlardan birisidir. Yapılan ticaretin dijital ortam yani internet üzerinden yapılması nedeniyle müşteriler ve kullanıcılar çeşitli ödeme seçenekleri ile işlemlerini yapabiliyorlar. Bu seçenekleri arasında en çok tercih edilen ödeme yöntemi Kredi Kartı ile ödemedir. Kullanıcılar verecekleri bilgilerin kesinlikle emniyette olduğunu bilmedirler. Aksi taktirde hiç bir müşteri kart bilgilerini paylaşmak istemez. Bu durum bir e-ticaret sitesi sahibinin en son isteyeceği şeydir.

Öncelikle bir e-ticaret sitesinde karşılaşılabilecek güvenlik açıklarına bir göz atalım;

  • Müşterilerin kredi kartı bilgilerinin elegeçirilmesi & çalınması
  • Müşterilerin gizli bilgilerinin tutulduğu veritabanına 3.kişiler tarafından erişim sağlanması
  • E-Ticaret sitesinin veri tabanının bütünüyle yokedilmesi & silinmesi
  • Site içeriğine virüs bulaşması
  • İşletmelerin gizli bilgilerinin açığa çıkarılması & gizli dosyaların çalınması
  • E-ticaret sitesinin arayüzüne girilip, başka bir siteye yönlendirilmesi

Gibi bir çok güvenlik açığı nedeniyle e-ticaret sitenizi kaybedebilirsiniz.

         Çoğu kullanıcı ve müşterileriniz, kredi kartı bilgilerini hackerlar ya da 3. Şahıslar tarafından çalınabileceğinden çekinir. Bu nedenle siteniz içerisinde yerleştirmeniz gereken çok önemli güvenlik adımları bulunmaktadır. Kullanacağınız bu güvenlik adımları sayesinde müşterilerinizin kendilerini güvende hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Güvenli alışverişin en büyük göstergelerinden birisi olan SSL Sertifikası ve 3D Secure güvenlik uygulamalarını mutlaka E-Ticaret sitenizde bulundurmalısınız. Bu güvenlik adımları tüm dünya tarafından kullanılan en büyük adımlardır. Kullanıcının Kredi Kartı ve vereceği özel bilgilerini Sertifikalar eşliğinde koruyacağınız anlamına gelmektedir.

Kredi Kartı ve ile yapılan alışverişlerde işlemlerin şifrelerek bankalara gönderilmesini ve banka veritabanında depolanmasını sağlayan SSL Sertifikası uluslararası güvenlik protokellerine uygun bir güvenlik adımıdır. 3D Secure ise kullanıcının internet üzerinden alışverişini tamamlamadan önce, ilk bankadan daha sonrasında son olarak müşteriden onay almasını sağlayan önemli bir güvenlik adımıdır. Bu sayede kullanıcı en son onayı veren taraf olur. Bununla birlikte banka ve müşterinin onayını aldıktan sonra satış işlemi kayıtlara geçer ve işlem sonlandırılır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.