E-Ticaret Siteniz İçin Instagram’dan Nasıl Faydalanabilirsiniz?

Günümüzde dijital dünyanın yaygınlaşmasıyla birlikte e ticaret sitelerinde de hızlı bir artış yaşanmıştır. E ticaret siteleri satış pazarlama alanında rol oynamaya başlamıştır. Aynı zaman da sosyal medya zaman içerisinde etkinliğini arttırmıştır. Bu artışla birlikte markalar sosyal medya araçlarını kullanmaya başlar. Görsel içeriklerin paylaşıldığı İnstagram en etkili pazarlama araçları arasında yer alır. İnstagram oldukça yüksek bir ticari potansiyele sahiptir. Birçok pazarlamacı İnstagram’ı en güçlü satış pazarlama aracı olarak gösterir. Satış stratejileri İnstagram hesaplarında diğerlerinden farklı olarak işler. Örnek vermek gerekirse İnstagram hesaplarında ticari sitelerle alakalı satış linklerinin yayınlanması mümkün değildir. Ancak ürünün satışına etki edecek fotoğrafların paylaşılması mümkündür. Ürünlerle ilgili fotoğraflar paylaşılarak pek çok potansiyel müşteriye ulaşılabilir.

İnstagramdan tamamen yararlanmak için bazı satış stratejilerini geliştirmek gerekir. Öncelikle ürünle ilgili paylaşılan görsel tamamen orijinal olmalıdır. İnstagram takipçilerinin beğenebileceği değerde fotoğrafların paylaşılması gerekir. Yapılan araştırmalar takipçilerin sanatsal fotoğrafları beğendiği yönündedir. Duygu yüklü fotoğraflar çoğu zaman  ürünlerin değerini arttırır. Pek çok kurumsal marka müşteri sadakatini kazanmak adına ürün görsellerini kullanır.  Böylece daha farklı ve kolay bir yol haritası çizilebilir. Ancak İnstagram’ın pazarlama alanında ki dezavantajını göz önünde bulundurmak gerekir. Facebook ve Twitter adreslerinin aksine İnstagram link paylaşımını mümkün kılmamaktadır. Yorum veya gönderilerde link paylaşılamamaktadır. Yalnızca Hashtag kullanmayı teşvik eder.  Yeni takipçiler genellikle Hashtagdan faydalanarak popülerliğini arttırmaya çalışır. Hashtaglar geniş bir kesime erişme imkanını sunar. Tüketici ve marka arasında Hashtag önemli bir aracıdır. Takipçi sayısını arttırmayı hedefleyen kullanıcılar Hashtag yardımıyla amacına ulaşır.

Yapılan araştırmalar İnstagram’ın satına alma gücüne katkı sağladığını göstermiştir. Ancak bu hususta paylaşılan İnstagram içerikleri tek başına yeterli değildir. Fotoğrafta kullanılan markanın Hashtag’i veya etiketlenen kullanıcının hesabıyla gerçek bir bağ oluşturulamayabilir. Bunun için kullanıcılarla iletişime geçmek gerekir. Markalar kullanıcıdan yanıt alabilecek düzeyde paylaşımlar yapmalıdır. Paylaşımlar güncel bir haberle veya dikkat çekici bir yazıyla birlikte yapılabilir. Kullanıcıların satışa yönlendirilmesi için gerekli ortamın hazırlanması gerekir. Özellikle fırsatların yer aldığı paylaşımlar da genellikle hızlı yanıtlar alınır.

İnstagram  da özgün içeriklerin paylaşılması markalara katkı sağlar. Ayrıca kullanıcıların paylaşımları değerlendirilerek izlenmeye alınmalıdır. Yakından takip ederek potansiyel müşteriler analiz edilmelidir.  Bu hususla ilgili sosyal medya uzmanlarından yardım alınabilir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.