E-Posta Pazarlaması Nasıl Yapılır?

Yeni nesil bir pazarlama biçimi olan e-posta pazarlamasına, diğer adıyla elektronik posta pazarlaması da diyebiliriz. E-posta pazarlaması, belli bir kitleye doğrudan ulaşmak için bir çeşit pazarlama aracı olarak kullanılır. Sürekli gelişen ve güncellenen teknoloji sayesinde günümüzde eski e-posta pazarlama yöntemlerine göre çok daha geliştirilebilir durumdadır. Günümüzde daha farklı stratejilerle, kontrol edilebilir mekanizmalarla ve geri dönüş alınması en yüksek dijital pazarlama tekniklerinin en çok tercih edileni konumundadır.

En çok bilinen avantajlarından birisi olarak maliyeti diğer dijital pazarlama stratejileri ve tekniklerine göre çok daha ucuzdur. Genellikle satış odaklı doğrudan pazarlama tekniği olması nedeniyle, geri dönüş oranı çok daha yüksektir.

Elinizde bulunan dataları kategorize ederek, hedef kitlenizi rahatlıkla bulabilir, değiştirebilir veya eklemeler yapabilirsiniz. Böylelikle ulaşmak istediğiniz kişilere doğrudan ulaşırsınız.

Bunların yanı sıra iletişim süresi oldukça kısadır. Rekabetin ve hızın oldukça önemli olduğu günümüz dijital çağda bu iletişim hızı oldukça cezbedicidir. Büyük markalar ve büyümek isteyen markalar için şiddetle tavsiye edilen ve gerçek bir geri dönüş sağlayan pazarlama biçimidir.

Takibi ve analizi oldukça kolaydır. Bu nedenle e-posta gönderdiğiniz kişilerin hareketlerini, odak müşterilerinizin kimler olduğunu veya olabileceğini gibi bir çok bilgiyi sizlere sunar. Analizleriniz sonucunda yeni stratejiler geliştirebilir veya varolan pazarlama stratejinizi geliştirebilirsiniz.

Özellikle e-ticaret yapan markaların veya firmaların son kullanıcıya ulaşması için e-posta pazarlaması oldukça büyük önem taşıyor.Hedeflediğiniz kitleye yapacağınız e-posta pazarlaması sizlere oldukça iyi sonuçlar olarak geri dönüş sağlayacaktır. Ancak e-posta pazarlamasının, bu kadar avantajı olduğu kadar dezavantajlarıda bulunmaktadır.

Hepimizin bildiği üzere maillerimizde bulunan SPAM klasörüne sürekli olarak markaların reklamlarını içeren mailler düşmektedir. Bu mailler asıl amacına ulaşamadan SPAM kutusunda öylece durur ve 30 gün içerisinde otomatik olarak silinir. Maalesef bu durum çoğu zaman markaların mahkeme karşısında açıklama yapmasına kadar gitmektedir. İzinsiz dataların paylaşımı nedeniyle SPAM kutusuna düşen mailler, hedefine ulaşamamaktadır. Bu durum işini layığıyla yapan firmalara da kötü sonuçlar doğurmaktadır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.