Rakibim Sürekli Fiyat Kırıyor, Bunu Nasıl Yapıyor?

E-ticaret sitelerinde rekabet analizi önemli bir konudur. Ürün satışını arttırmak adına rakip firmaların ürün fiyatları güncel olarak kontrol edilmelidir. E-ticaret sitesinde aynı ürünün birden fazla satıcısı bulunur. Ürün görselinin altında satıcı kısmına tıklayarak satıcı firmaları görmek mümkündür. Tamentegre.com ürün linkini kullanarak firmaların fiyatlarını sıralayabilirsiniz. En ucuzdan pahalıya olabilecek şekilde markaların fiyat rekabetinin listesi yapılabilir.

Tamentegre.com ile otomatik fiyat seçeneği tercih edilerek ürünün fiyat listesi kolaylıkla yapılabilir.  Alt ve üst fiyat seçeneğini ekleyerek belirlenen fiyatlara uygun satıcılar listelenir. Kullanıcı isterse durdur seçeneğiyle ürünün fiyatı hakkında arama yapılmasını iptal edebilir. Tetikle seçeneğiyle güncel bilgileri kullanıcıya sunarak en uygun fiyatla ilgili listeleme gerçekleşir. Sadece güncel bilgileri getir seçeneği tercih edilirse bilgiler gelir ancak ürünle ilgili bir işlem yapılmaz.

E-ticaret sitesinde ürün fiyatları sıralanırken pek çok satıcı en uygun fiyata müşterilerin ürünü alacağını düşünür. Fiyat üstünlüğü müşterinin satın alma sürecini kolaylaştıran etkili bir husustur. Ancak fiyat tek başına yeterli olmayabilir. Aynı zamanda ürünün kalitesi, kargo süreci ve ödeme seçeneklerine de alıcı dikkat eder. Kullanıcı ürün sıralamasını yaparken sadece fiyat avantajının olması markanın birinci sırada yer almasında etkili değildir.

Tamentegre.com sitenin günlük soru adedi seçeneğini belirli aralıklarla günceller. Sistem üzerinde değişiklik yaparak 15 dakikada bir soru adedini yeniler. Böylece müşteriler ürünlerle ilgili merak ettiklerine istedikleri zaman cevap alabilirler. Bu durum marka güveninin kazanılmasında etkili bir yöntemdir.

Yeni fiyat takibi ekle seçeneğiyle farklı ürünler eklenebilir. Ürün linki kopyalanarak markaların fiyatları hızlı bir şekilde listelenir. Tetikle seçeneğine tıklandığında ürünle ilgili fiyat güncellenir. Aynı zamanda yapılan son kontrolün ne zaman yapıldığını öğrenmek mümkündür. En ucuz fiyatı veren marka hakkında araştırma yapılabilir.  Mağazanın diğer ürünlerini görmek mümkündür.

Kullanıcı ürün adı, alt fiyat ve üst fiyatı görebilir. Alt fiyat diğer markalarla rekabet edilirken belirlenen minimum fiyattır. Üst fiyat markanın ürün için satabileceği en yüksek fiyattır. Sistem üzerinde ürünle ilgili değişiklik yapılabilir. Rakip firmalar hakkında analiz yapılarak bilgi edinebilir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.