Omnichannel Pazarlama Nedir?

Şirketler için en önemli olan konulardan bir tanesi, sunulan hizmeti satabilmek ve alıcısına ulaştırabilmektir. Bu konuda şirket bünyesindeki pazarlama departmanında çalışan pazarlamacı unvanına sahip kişilere epey iş düşmektedir. Bu alanda potansiyel müşteri bulabilmek adına belirli zaman aralıklarında, planlı olarak çalışılmaktadır.

Çağın da ilerlemesi nedeni ile yeni ve teknolojik pazarlama teknikleri ortaya çıkmıştır. Bu yöntem ve teknikler arasında yer alan Omni Channel Pazarlama, küresel standartlara uyum sağlayan bir pazarlama türüdür.

Müşteriler dijital, online olarak aktif bir rol oynamaktadır. Kişiselleştirilmiş pazarlamacılık ile eşsiz bir deneyim sunan Omni Channel, müşteri ve marka arasında etkin bir kanal olarak rol oynamaktadır. Müşteri markayı tercih ettikten sonra kanallar arasında kolay bir geçiş sağlayabilir.

Omni Channel Pazarlamadaki Amaç

Projenin ve iş tanımının amacı markalar ile dijital olarak pazarlama gerçekleştirmektir. Bu yaklaşım ile tüm işi bütünsel olarak kavramak önemlidir. Alıcının satın alma süresi boyunca tüm süreci organize etmek, sunum ve deneyim organizasyonu gerçekleştirmek oldukça önem taşımaktadır. Artık günümüzde müşteri beklentileri hızlı tüketim kaynaklı yetişilemediği için rekabet arttırmak açısından dijital bir iletişim kurmak önemlidir. Bu noktada da Omni Channel pazarlama devreye girer.

Omni – Channel Pazarlamasının Avantajları Nedir?

Sistemin vaat ettiği avantajlar arasında marka tutarlılığı, sadakat, hedef kitle analizi, müşteriye yakınlık ve ulaşılabilirlik, proje özelleştirme ve veri işlemek gibi birçok avantaj ve süreç mevcuttur.

Marka tutarlılığı: Gününün tüketici bağlantıları online, telefon, mağaza olmak üzere birçok kanaldan iletişim sağlama sürecinden geçer. Bu sistem ile tüm bağlantıları aynı ve eşit seviyede yönetmek kolaylaşır.

Hedef kitle takibi: Kitle – marka bağlantısının kontrolünü sağlamak, takip edip yönetmek gibi bir süreç mevcuttur. Alıcı ne kadar tanınır ise şirketin mutluluk ve başarı oranı da o yönde artış sağlayacaktır.

Müşterinin durduğu yerde durmak: Müşteri odaklı bir vizyon ile yönetim, kazanım oranını yükselten bir husustur. Bu noktada etkileşim ve kaliteli iletişim kurmak önem taşır. Süreçte zaman kaybı engellenmiş olunur. Zaman kaybı engellendiğinde bilgi eksikliğinin de önüne başarı ile geçilir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.