Hepsiburada Sipariş Gönderimlerinde Uyulması Gerekenler

Hepsiburada.com’dan gelen mail içeriği aşağıdaki gibidir,

Değerli İş Ortağımız,

Müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmak adına sipariş gönderimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Eksik-Hasarlı-Yanlış Ürün Gönderimleri

Eksik ürün, eksik parça, yanlış ve hasarlı gönderim sağlanmaması, fatura ve garanti belgesinin ürün içeriğinde bulunması müşteri memnuniyeti ve mağaza imajınız için büyük önem taşımaktadır. Ürün gönderimlerinde müşterinin aldığı ürünün eksiksiz ve doğru olarak, paketlemeye dikkat edilerek ve faturalı olarak gönderilmesi konusunda hassasiyet göstermenizi rica ederiz.

Belirtilen konularda belirli bir oranın üzerinde şikayet alan firmalarımız süresiz olarak askıya alınabilir. Şikayete konu skular satışa kililtlenebilir.

Barkodsuz Gönderim

Sipariş gönderimlerinizi Hepsiburada tarafından verilen 62x ile başlayan barkodlar ile sağlamanız gerekmektedir. Kendi anlaşmanız üzerinden çıkışını yaptığınız ürünlerin kargo takip kodları sisteme yansımamaktadır. Bunun sonucunda aşağıdaki durumlar ile karşılaşabilirsiniz.

·         Kargo takip kodları sisteme yansımayacağı için mağazanız gecikme nedeni ile askıya alınabilir.

·         Gecikme nedeni ile tarafınıza ceza faturası kesilebilir.

·         Kargoya veriliş süresini 3 gün geçen siparişleriniz için iptal ya da transfer işlemi uygulanır.

·         Mağaza puanınız düşebilir.

·         Siparişleriniz teslim edildi statüsüne geçmediği için ödemeleriniz yapılmayabilir.

Belirtilen durumlar ile karşılaşmamak için sipariş gönderimlerini yalnızca mağaza yönetim ekranınızdan aldığınız barkodlar ile sağlamanız büyük önem taşımaktadır.

Sipariş Gecikmesi

Ürünlerin vaadedilen süre içerisinde kargoya teslim edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle kargoya verliş sürelerinin doğru belirlenmesi ve bu süreyi geçirmeden ürünleri kargoya teslim etmeniz oldukça önemlidir.Geciken siparişler için tarafınıza aşağıdaki tutarlarda fatura düzenlenmektedir.

Ürün Bedeli0-20 TL21-200 TL201-500 TL500 + TL
Çek bedeliÜrün değeri kadar20 TL50 TL100 TL

Siparişlerin 3 gün gecikmesi halinde siparişler iptal edililir yada satışını yapan farklı bir firmaya transferi sağlanır. Transfer fiyat farkı ve yukarıdaki tabloda yer alan tutarlar tarafınıza fatura edilir.

Sipariş İptali

Ürünlerin fiyat ve stoklarının doğru girilmesi siparişin iptalinin yapılmaması adına büyük önem taşımaktadır.

Herhangi bir sebeple sipariş iptal talebinde bulunduğunuz tüm siparişler için aşağıdaki tutarlarda tarafınıza fatura düzenlemesi yapılmaktadır. Sipariş iptaline konu ürün otomatik olarak sistem tarafından satışa kilitlenmektedir.

Ürün Bedeli0-20 TL21-200 TL201-500 TL500 + TL
Çek bedeliÜrün değeri kadar20 TL50 TL100 TL

Siparişte yer alan ürünün farklı bir firma tarafından satışı yapılıyorsa söz konusu ürün farklı satıcı firmaya transfer edilir ve aradaki fiyat farkı siparişi temin edemeyen mağazaya fatura edilir.

İade Süreci

Müşterilerimizi sipariş tesliminden sonra 14 Gün içerisinde iade hakkı bulunmaktadır. İade ürün size ulaştığında Mağaza Yönetim Ekranınızda iade yönetimi alanında Aksiyon Bekleniyor aşamasına düşmektedir. Bu aşamada 48 saat içerisinde iadenin uygun olması durumunda iadeyi onaylayabilir , iadeyi kabul edemeyeceğiz bir sorun varsa Sorun Bildir butonunu kullanarak iadenin ekibimiz gtarafından incelenmesini talep edebilirsiniz. 48 saat içerisinde herhangi bir aksiyon alınmaması halinde iade talebi otomatik olarak onaylanacak ve müşterimize ücret iadesi sağlanacaktır.

İade ürün size alıcı ödemeli olarak yada hatalı olarak gelmiş olsa dahi iadeyi mutlaka kargodan teslim almanız sonrasında iadeye sorun bildirmeniz gerekmektedir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.