Haftalık E-Ticaret Haberleri (18 Aralık 2021)

  • Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkanı Emre Ekmekçi, e-ticarette 2021’in ilk yarısında sipariş adetlerinin yüzde 94,4 artışla 1 milyar 654 milyon adete yükseldiğini belirterek, “E-ticaret sektörünün büyümesini yıl sonuna kadar devam ettirmesini, tüketici taleplerine yönelik yapılacak yatırımlarla yıl sonunda işlem hacminin 400 milyar TL’yi geçeceğini öngörüyoruz.” dedi.
  • Getir’in ABD’deki genişlemesi devam ediyor. Kasım ayında ilk olarak Şikago ile Amerika kıtasında faaliyete başlayan Getir, bu ay içinde başlattığı New York operasyonundan sonra şimdi de Boston’da sipariş almaya başladı.
  • Türkiye pazarına 2017 yılında “Banabikurye” markasıyla giren uluslararası hızlı teslimat platformu Dostavista’nın, Yemeksepeti’ne karşı “Banabi” markasının kullanımından ötürü açmış olduğu davada ara karar verildi. Mahkemeye göre Yemeksepeti, 2 milyon 500 bin TL tutarındaki teminatı ara karardan itibaren 1 hafta içerisinde mahkemeye yatırmazsa, Banabi uygulaması devre dışı kalabilir.
  • Atak Domain Genel Müdürü Bahaddin Yazıcı, TR uzantılı domainlerin de, artık evraksız şekilde kaydedilebileceğini ve ilk gelen alır prensibi ile ilk kaydeden kişiye tahsis edileceğini söyledi.
  • Jeff Bezos, ABD’de yaşanan kasırga felaketinde Amazon’un, Illınois eyaletindeki deposunun kasırgada yıkılması ve 6 çalışanın hayatını kaybetmesinin ardından, güvenlik ve sağlık politikaları konusunda eleştirilerin hedefi oldu.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.