E-Ticaret’te Rekabetin Önemi

E-ticarette Rekabetin Önemi

E ticarette rakip analizi önemli bir husustur. Rakipler hakkında bilgi toplanması, avantaj ve dezavantajlarını tespit etmek, konumlarını anlamak şirketlerin stratejik planlarını güçlendirir. Rakipler analiz edilerek rekabet etme yöntemleriyle ilgili planlama yapılması gereklidir.

Tamentegre.com rekabet analizini doğru ve ayrıntılı bir şekilde tespit ederek firmaların piyasada güçlü adımlar atmasını sağlar. Firmaların bulunduğu ve ilişkili olduğu sektöre ait ipuçlarını yakalayarak potansiyel müşteri portföyünü güçlendirir. Rakiplerin önüne geçmek başarılı bir rekabet yöntemiyle mümkündür.

Rekabet Analizi Yöntemleri Nelerdir?

E-ticaret sitelerinde ürün birden fazla marka tarafından satılır. Bu durum rekabetin oluşmasında ki temel kaynaktır. Öncellikle aynı ürünü satan markalar tespit edilir. Markaların satış hacmi, üstünlükleri, hitap ettiği müşteri portföyü analiz edilir. Bu hususlar markanın kimliğini belirler. Ayrıca markaların satış yöntemleri ve kullandıkları farklı platformlarda önemlidir.

Rekabetçi ortamda üstünlüğü yakalamak için stratejik bir şekilde planlama yapılması gereklidir. Öncelikle ürünlerle ilgili anahtar kelimeleri belirlemek gerekir. SEO’ya uyumlu bir şekilde ürünler arama motorunda aratılır. Çıkan sıralama üzerinden bir liste belirlenir. Özellikle üst sıralarda yer alan firmalardan başlanarak piyasa araştırması yapılır.  Her firmanın kendi içerisinde oluşturduğu bir hedef ve potansiyel kitle vardır. Bu iki kitle için firmalar farklı reklam stratejileri geliştirebilir. Rakiplerin reklamları incelenerek oluşturdukları kampanyalar belirlenmelidir. Reklamların hangi siteler üzerinde yoğunlaştığı belirlenmelidir.

E-ticaret sitesinde aynı ürünün satışını yapan firmaların belirledikleri fiyatlar karşılaştırılmalıdır. En uygun fiyatı veren markanın satış planlaması incelenmelidir. Arama motorunda ürünler aratıldığında reklamlarının yer aldığı firmalar tespit edilmelidir. Belirli zamanlar da özellikle indirim, kampanya, ücretsiz kargo, özel günler vb. satış politikalarına yönelik incelemeler yapılmalıdır.

Rekabet analizlerinden başarılı sonuçlar almak için markaları iyi bir şekilde tanımak gerekir. Sosyal medya hesapları markalar hakkında bilgi edinmek için doğru bir yöntemdir. Aynı zamanda müşteri ilişkileri ve vizyon değerleriyle ilgili de ipuçları verir. Tüm bunların doğru bir şekilde uygulanmasıyla firmaların rekabet analizini başarılı bir şekilde tamamlamak mümkündür. Böylece tamentegre.com ile markanızın müşteri kitlesini geliştirebilir rakip firmalara karşı avantaj sağlayabilirsiniz.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.