Türkiye’den Yurtdışına E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Avrupa Birliğine ürün satmak global dünyaya açılmanız için ilk adımınız olabilir. Türkiye’den yurtdışına E-Ticaret yapmak istiyorsanız belirlenen standartlara uymanız durumunda rahatlıkla yurtdışına satış yapabilirsiniz. Bu tür standart ve kurallara uygun olmayan ürünleri satmak, sizleri fazlasıyla zorlayacaktır. Yurtdışına satış yapabilmeniz için bu standartlara mutlaka uymanız gerekmektedir. Gelişen teknolojinin de yardımı ile artık Hepsiburada Global, n11 İhracat, Amazon.com.tr ve Aliexpress gibi büyük pazaryerlerinde satış imkanı bulmanız mümkün.

Avrupa ülkeleri her zaman için ticari anlamda, büyük bir gücü elinde tutmaktadır. E-Ticaret yaparak Türkiye’den Yurtdışına ürün satışı yapmak, günümüzde gelişen teknoloji ve tüketici alışkanlıkları açısından oldukça kolaylaşmıştır. Yurtdışına satış yaparken mağazanızın bulunduğu siteniz otomatik dil çevirisi değil, manuel çeviri sistemini kullanmalıdır. Bu sayede Google’ın en bilindik çeviri aracı olan Google Translate’in yapacağı basit çevirileri, büyük anlam hatalarını ve gereksiz çevirilerden arınmış, özgün bir içeriğe sahip olabilirsiniz. Yurtdışı pazarı mutlak olarak, iç pazardan çok daha karlı ve büyüktür.

  • Hepsiburada.com Global

Öncelikle yapacağınız tüm alışveriş işlemlerinde Türkiye’de uygulanmakta olan KDV değerinden muaf tutulmaktasınız. Sepete eklemek istediğiniz ürünün KDV bedeli hariç olarak görülür. 22 Euro’ya kadar olan siparişlerinizde herhangi bir vergi ödemez, 22 Euro’nun üzerindeki alışverişleriniz için ise Avrupa Birliği’ne mensup ülkelerde geçerli olan %21 KDV üzerinden hesaplanır ve ürünü sepete aldıktan sonraki adımda kargo bedeline ek olarak yansıtılır. Yurtdışına göndermek istediğiniz ürünler uçak ile gönderileceği için 30 Kg’den fazla ağır olmamalıdır.

  • Aliexpress

Dünyada uzun yıllardır bulunan en büyük E-Ticaret sitelerinin başında gelen Aliexpress, Türkiye’de bulunan katılımcıları ile kısa süre içerisinde ülkemizde 500’ü aşkın mağazaya sahip oldu. Aliexpress ile Türkiye’den yurtdışına satış yapmak isteyenlere ise 200 milyonu geçik aktif müşterisini sunuyor.

  • N11 E-İhracat

Türkiye’de bulunan ve en büyük E-Ticaret sitelerinden birisi olan n11.com, E-ihracat projesi ile iş ortaklarına çok büyük avantaj sunuyor. Sundukları bu proje ile uluslarası pazaryerlerini daha da fazla büyütmeyi amaçlıyor.

  • Amazon.com.tr

Amazon dünyanın en köklü ve en büyük pazaryerine sahip E-Ticaret sitelerinin en başında geliyor. Türkiye’de şirketler veya tekil şahıslar yurtdışına ürün satışı yaparak ciddi gelirler elde ediyor. En iyi seçenek olarak Türkiye’den yurtdışına satış yapmak için amazon.com.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.