Türkiye’de E-İhracat Nasıl İlerliyor?

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte e-ticaret sürekli olarak gelişmekte. Fakat Türkiye’nin sürekli ve hızlı bir şekilde değişen gündemi, Türkiye’de E-Ticaret nasıl ilerliyor ? sorularını akıllara getiriyor. Bununla birlikte artık sadece yurt içerisine değil, tüm dünyaya, globale açılıp satış yapmak çok daha karlı oluyor. Türkiye içerisinden kendi imkanlarınızla rahatlıkla tüm dünyaya satış yapabilirsiniz.

Türkiye’nin sürekli ve hızlı bir şekilde değişen genel gündemi en çok uluslarası ve e-ticareti etkilese de e-ihracat sektörü günden güne hızla büyüyüp, gelişiyor. Günümüzde dünyada satılan her 5 üründen 1’si internet üzerinden satılmaktadır. Bu da demek oluyor ki sürekliliğini koruyan ve ciddi bir büyüme kateden e-ticaret ülkemizde de fazlasıyla rehabet görmektedir. Tüketicilerin bu davranışı gösteriyor ki; artık insanlara ülkesindeki ürünler yetmiyor. Yurtdışına açılarak farklı ülkelerden, yurtdışından istedikleri ürünlerin siparişini veriyorlar. Yurtdışındaki ürünlerin tüketiciler için fiyatı, kalitesi ve bunlar gibi bir çok özelliği farklılık göstermesi nedeniyle dışarıdan alınan ürünlere karşı ciddi bir rehabet gösterildiği aşikar.

Türkiye’nin e-ihracat için mevcut potansiyelinin fazlasıyla yeterli olduğu çeşitli araştırmalar ile belgelendirilmiştir. Tüm bu araştırmalar, raporlar ve rakamlar dünya üzerinde genel e-ihracatın büyümesiyle birlikte 2020 yılında 1 Trilyon dolara kadar ulaşacağını gösteriyor. Türkiye’nin ise e-ihracat potansiyelin farketmesi ve dünyaya yeterince açılması gerekiyor. Bu açılmayla birlikte çok ciddi kazanımlar elde edeceği gözüküyor.

Dünya geneline bakıldığında e-ihracatta satışların genel çoğunluğu hazır giysiler, elektronik eşyalar, kozmetik & bakım & moda ve makyaj ürünlerinin kapladığını görebiliyoruz. Türkiye’nin ise bu sektörlerin her birisinde yüksek satış ve ihracat potansiyelinin bulunması büyük avantaj sağlamaktadır. Hazır giyim ürünlerinin satışları için çevrimiçi mağazalara dönüş yapılmalıdır. Türkiye’nin bu potansiyelini avantaja çevirmesi e-ihracatta ciddi yol katetmesine imkan sağlayabilir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.