SSL Sertifikasının Önemi ve Seo’ya Etkisi

SSL sertiikası Google tarafından yapılan açıklamalarda sürekli olarak belirtilir. SSL sertifikaları  farklı alanlara göre değişkenlik gösterir.  SSL sertifikası genel olarak ziyaretçi ve site arasındaki ilişkiyle ilgili bilgileri içerir. Kişisel bilgiler, kredi kartı ve şifre gibi gizli bilgilerin şifrelenmesi SSL sertifikasına sahip kişiden sorumludur. Özellikle son yıllarda Google tarafından güvenlik çalışmalarıyla ilgili pek çok önlem alınmaya başlanmıştır.

SSL sertifikasını sitesi için alan kili bilinen ve güvenilir markalara başvurmalıdır. Pek çok farklı etkene bağlı olarak SSL sertifikasının fiyatı değişmektedir. Domain sayısı, gelişmiş doğrulama özellikleri ve mobil cihaz uyumluluğu bu etkenler arasındadır.  Sertifikayı alırken bir diğer dikkat edilmesi gereken husus sertifikanın alındığı kurumun ücretsiz olarak kurulum yapmasıdır.  Genellikle birkaç saat içerisinde kurulum gerçekleşir. İletilen sunucu bilgileriyle birlikte kolaylıkla uzman personel kurulumu yapar. Bunun için sunucu ıp adresi şifre ve kullanıcı adı bilgileri gereklidir. Hosting ve yazılımla ilgili bilgisi olmayan kişi bu konuyla ilgili yardım alabilir.

Kurulum sonrasında sitede değişiklikler meydana gelmeye başlayacaktır. Siteye ait olan tüm linkler htpps:// başlangıcıyla ulaşım sağlanır. Sonrasında siteye ait olan linklerin sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olunur. Site içerisinde doğrudan ulaşılmayan link bağlantıları özellikle kontrol edilmelidir. Site Google aracılığıyla reklam veriyorsa gelir kaynağında bir düşüş yaşanabilir. Bunun sebebi htpps ile uyumlu reklamların oluşmamasındandır.

SSL sertifikasının doğrudan SEO ya olumlu bir etkisi olduğunu söylemek tutarlı olmayabilir.  SSL sertifikalarında amaç alışverişin yapıldığı sitelerde kaliteyi ve güvenilirliği sağlamak için SEO’ya yardımcı olan bir araç oluşturmaktır. Bundan dolayı SSL sertifikası SEO için tek başına yeterli değildir. SSL sertifikasına sahip bir blog güvenilirlik bakımından tavsiye edilebilir. Ancak diğer etkenler göz önünde bulundurulduğunda arama motoru optimizasyonunda üst sıralarda yer almayabilir. Ziyaretçilere daha güvenilir bir site olduğunu belirten SSL sertifikası kullanıcı sayısını arttırabilir. Kullanıcılar açısından kişisel bilgiler önem taşır. Ancak diğer taraftan arama motorunda bir iyileştirme yapılmasına katkıda bulunmaz. Bu durumda sitenin popülaritesi açısından bir farkındalık oluşturmayabilir. Ayrıca değişen site linkleri kontrol edilerek hata verenler düzeltilmelidir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.