Sosyal Medya ile Markanızı Koruyun

Günümüzde Sosyal Medya sayesinde insanlar birbirlerini, bilgilerini, markaları, ürünleri ve daha bir çok kategoriyi içerisinde bulunduran bir dünya ile tanışıyor. Bu dünya içerisinde markaların yerini alması ve güçlü bir Sosyal Medya kanalı ile ilerlemeleri her zaman için büyük bir artıdır. İnstagram – Facebook – Twitter – Youtube gibi Sosyal Medya platformlarının devleri dünyada sadece bir dakika içerisinde milyarlarca etkileşim alınıyor. Bu etkileşimler içerisinde markalar kendi ürünlerini ya da hizmetlerini tüm dünyaya açıyor ve pazara sunuyor.

Milyarlarca kullanıcı içerisinde her marka kendi network’ünü oluşturmasıyla kitleleri kendine topluyor ve potansiyel müşterilerden gerçek müşteriler haline getiriyor. Türkiye’de son dönemlerde her sektörden firmalar, kuruluşlar sosyal medya sayesinde müşteri portföyünü ve cirolarını fazlasıyla katladılar. Hal böyle olunca tüm markalar ve firmalar Sosyal Medya ile ün kazanmaya başladı. Bununla birlikte çok büyük bir pazarın olması demek rekabetin de çok büyük olması demek.

Tüm bunlarla birlikte yükselmek isteyen markalar Sosyal Medya hesaplarını iyi analiz edip, istikrarlı bir şekilde yönetmeleri artık zorunlu bir iş halinde geldi. Bu nedenle sosyal medya’da var olmak isteyen bir markanın onun için hangi platformların uygun olacağını bilmesi, hedef kitlesinin hangi platformda aktif olarak yer aldığını ve hedef kitlesine – potansiyel müşterilerine ulaşmak için nasıl bir dil kullanacığını bilmesi çok önemlidir.

Markanızın Sosyal Medya’da güçlü bir şekilde var olmasını istiyorsanız, istikrarlı bir şekilde düzenli içerik paylaşımı yapılması gerekmektedir. Paylaşacağınız içeriklerin özgün ve dikkat çekici olması potansiyel müşterilerinizi direkt olarak gerçek müşteriye çevirme ihtimali çok yüksektir. İstikrarlı paylaşım demek ise hesaplarınızda yapacağınız paylaşımların güncel olması ve düzenli bir biçimde yapılması demektir. İstatistiklerinizi iyi analiz ederek, hedef kitlenizin en aktif olduğu zamanlarda paylaşımlarınızı yapmanız en iyi etkileşimi almanızı sağlacaktır. Her zaman için hedef kitlenizi iyi tanıyıp, onların dikkatini çekecek türde tasarımlar ve içeriklerle paylaşımlar yapmalısınız.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.