Sıfır Risk Sistemi Nedir?

Türkiye’de internetten alışveriş yapan tüketicilerin büyük bir çoğunluğu çekingen davranması herkes tarafından bilinen bir gerçek. Fakat fiziksel mağazalarda yaşanan sorunlar insanların internetten yaşadığı sorunlardan daha küçük gibi gözükse de aslında fiziksel mağazalarda dokunarak beğenerek aldığımız ürünlerde dahi bir çok problemle karşılaşabiliyoruz. Algısal olarak internetten satın alınan ürün kargodan teslim alınana kadar elle tutulur birşey olmaması sebebiyle insanlar internetten alışveriş konusunda oldukça çekiniyorlar. Lakin fiziksel mağazalarda sık sık iade ve değişim sorunu ile de karşılaşılabiliyor tüketciler.

Fiziksel mağazalarda yaşadığımız sorunlar sonucunda hukuki yollara başvurulsa da süreç çok fazla uzun olduğu işi artık bir önemi kalmıyor. Ayrıca bu tür hukuki işlemler ise oldukça zahmetlidir. Genellikle de Tüketici Hakem Heyeti ve mahkemeler gibi hukuki işlemlerde sürecin sonlanması ve kararın açıklanmasıyla birlikte çok fazla zaman geçtiği için iş işten geçmiş oluyor.

İnternetten alışveriş yaparken Sıfır Risk Sistemi Nasıl Çalışır ? sorusunun cevabına gelecek olursak ise; Tüketici, satıcının internet sitesi üzerinden siparişini verir. Ardından siparişi alan satıcı ise gerekli tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra, tüketiciye ürünlerini gönderir. Belirtilen süre zarfı içerisinde ürünler tüketiciye ulaşır. Daha sonrasında tüketici ürünlerini teslim alır, ürünlerini kontrol eder, dener ve çalıştırır, eğer tüketici gönderilen ürünlerde herhangi bir hata bulmazsa satışın onayını verir. Ardından satıcıya para aktarılır.

Tüketicinin memnun kalmaması durumunda ise ürünleri geri gönderme, satışı iptal etme gibi seçenekleri de bulunmaktadır. Tüm bu işlemler tüketici için tamamıyla güvenli ve internetten alışveriş yapabilme alışkanlığını kuvvetlendirecek bir süreç.

Sıfır Risk Sisteminin Faydaları ise;

  • Ürünleri siz kontrol ettikten sonra satış işlemi tamamlanmış olacaktır.
  • Teslim aldığınız ürünlerde herhangi bir sorun olması durumunda ücretsiz olarak geri gönderebilirsiniz ya da satışı iptal edebilirsiniz.
  • Sipariş sürecinizde herhangi bir sorun yaşamanız durumunda paranızı geri iade alırsınız.

Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.