N11 Satış Sonrası Ödeme Nasıl Alınır?

Para transferi süreci nasıl olur?
n11 satış sonrası ödeme nasıl alınır sorusu n11’de alışveriş yapan kullanıcılar için önem arz etmektedir. Alınan siparişin ödemesi nasıl olur, kaç gün sonra yapılır bilgileri değişmektedir. Azemi olarak 7 günü bulmaktadır. Teslim edilen siparişin onaylanmasının ardından sistemde tamamlandı olarak görünür. Tamamlandı statüsündeki siparişlerin ödemesi 7 gün sonra hesaba transfer edilir.

n11 sipariş ödemeleri, hesaba aktarılmadan önce n11 komisyonu kesilir ve kalan tutar hesaba yatırılır. Hafta sonları ve resmi tatillerde ödeme yapılamamaktadır.

Taksitli işlemlerde ödemeler hesaba nasıl yatırılır?

Taksitli alışverişlerin ödemeleri alınırken sipariş tutarından öncelikle n11 komisyonu kesilir. Komisyon kesildikten sonra net kalan tutar hesaba peşin olarak yatırılır. Taksitli işlemlerin ödemesi peşin yapılır.

n11 satış sonrası ödeme nasıl alınır?

n11 satış sonrası ödeme nasıl alınır? Sipariş ödemeleri, n11 tarafından sayfadaki kullanıcı hesabına aktarılır. Hesapta yer alan bakiyeyi görüntüleyebilmek için öncelikli olarak satış paneline girmek gerekir. Satış panelinden Ödeme Yönetimi sayfasına geçiş yapılır. Bu sayfada n11 Para Yönetimi bölümüne sipariş tutarları aktarılmaktadır. İlgili alana giriş yaparak bakiye tutarının ne kadar olduğu görüntülenebilmektedir.
n11 hesabından para çekerken Para Yönetimi panelinden çekilmek istenen tutar belirlenir. Çekilecek tutar girildikten sonra çekim talebi verilerek işlem başlatılır. Talep edilen tutarın aktarımı, mevcut üyelikte yer alan banka hesabına gerçekleştirilir.
Ödemeler panelinde başarısız statüsünde görülen işlemler, sistemde bir uyuşmazlık olduğunda görünür. Banka hesabı veya n11 hesaplarındaki uyuşmazlıklar giderilerek para çekim talebi tekrar verilir. Başarısız uyarısı düzeldikten ve sistemdeki tüm bilgiler karşılaştırıldıktan sonra para transferi işlemi gerçekleştirilir.

n11 para transferi durumları ve açıklamaları

Tam ve zamanında teslim edilen siparişin müşteri veya sistem tarafından onaylanması sonrası tamamlandı statüsündeki siparişlerin ödemesi yapılır. Tamamlandı statüsünde görülen siparişlerin ödemesi, komisyon alındıktan sonra 7 gün sonunda hesaba transfer yapılır.

Başarısız statüsü: Ödemelerin herhangi bir sebepten dolayı banka hesabına yansımaması durumudur. Banka bilgileri uyuşmazlığı veya n11 üyeliğindeki bilgi uyuşmazlıkları sebebi ile olabilmektedir. Başarısız statüsündeki ödemeler; Ödeme Yönetimi sayfasındaki n11 Para Yönetimi bölümüne aktarılmaktadır.

Hesaplanmadı statüsü: Onaylanmış siparişlerin daha ödeme için hesaplanmadığı anlamına gelir. Buradaki hesaplama, sipariş üzerindeki n11 komisyon tutarıdır. Komisyon alınıp hesaplama işlemi tamamlandıktan sonra sipariş tamamlandı olarak görünür ve ödeme alınabilir. Tutar üzerinde işlemlerin yapılmasının ardından ödeme Beklenen statüsüne geçiş yapar.

Beklenen statüsü: Onaylanmış ve tamamlandı statüsündeki ödemelerin, çekim talebi yapılır. Çekim talebi yapılmış ve herhangi bir soruna rastlanmamış işlemler 7 gün sonra hesaba aktarılır. Çekim talebi verildikten sonra ödeme yapılacak tutar beklenen statüsüne geçer ve en kısa sürede hesaba aktarım gerçekleştirilir.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.