Müşteriyi Nasıl Elde Tutabiliriz?

İşletmelerin yıllardır iş dünyasında ayakta kalabilmesinin yegane sebebi müşteri memnuniyetidir. Uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda gösteriyor ki; müşterilerini elinde tutan, mutlu eden ve onlarla sürekli olarak iletişim haline kalan şirketlerin diğer tüm şirketlerden çok daha hızlı gelişip, iş dünyasında var olmuştur. Müşteri kazanmanız için ne kadar çok çaba harcıyorsanız, müşterilerinizi elinizde tutmanız için bir o kadar da çaba harcamalısınız. Aksi takdirde satışlarınız, hizmetleriniz tek seferlik olacaktır ve viral biçimde satışlarınızı / hizmetlerinizi potansiyel müşterilerinizle buluşturamayacaksınız.

Elbette müşteri kazanbilmeniz için bir çok strateji ve yöntem olduğu gibi, mevcut müşterilerinizin memnuniyetini sağlamak ve onları elinizde tutmanız için bir çok etkili yöntem mevcuttur.

  • Müşterileriniz hedefiniz olsun

İş dünyasında tutunamayan işletmelerin en çok yaptığı hatalardan birisi olan müşteriler ile iletişim eksikliğidir. Müşterilerinize yeni içerik ve teklifler ile sürekli olarak iletişim kurmanız onları rahatsız etmeyecektir. Bir çok şirket ve işletme bu algıya düşerek yanılmaktadır. Kazandıkları müşterilere kendilerini unutturan işletme ya da şirketler belli bir süre içerisinde bu müşterileri, daha sıcakkanlı ve ilgili işletmelere karşı kaybedebilir.

Müşterilerinize sunacağınız yeni teklifler, özel içerikler kendilerini özel  ve değerli hissetmelerine sebep olacaktır. Son kullanıcıya kadar ulaşabilmeniz için onlardan geri dönüşler almalısınız. Bu geri dönüşler ışığında ise algoritmanızı geliştirip daha fazla müşteri odaklı çalışabilirsiniz. Tüm bu adımları izlemeniz durumunda dahi müşteri portföyünüzü mevcut müşterilerinizin viral reklamı sayesinde doğru orantıda fazlasıyla arttırabilirsiniz. Unutmayın müşteri memnuniyeti demek yeni müşteriler demektir.

  • Müşteri şikayetleri ile ilgilenin

Bir diğer adım ise müşterilerinizin satın aldıkları ürün ya da hizmetler için dile getirdikleri şikayetler ile ilgilenmenizdir. Bu şikayetlere kısa sürede dönüş yapmak ve çözüm üretmek son derece etkili bir kazanım yoludur. Müşterilerinize karşı onlarla ilgilenmediğiniz göstermek doğrudan müşteri kaybına yol açacaktır.

  • Hata yapmanız durumunda bunu üstlenin

Herkes hata yapar. Büyük şirketlerin dahi yaptığı hatalar sonucunda durumu hemen düzeltip, müşterilerine yaşattıkları sorun için özür dilediklerini görmüşüzdür. Bu durum kesinlikle eziklik gibi algılanmamalıdır ve egonuzu katmamalısınız. Müşterilerinize karşı yapılan bir hatada işletmenizi haklı çıkarmanız yalnızca sizlerin egosunu okşayacaktır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.