Mobil Site Tasarımı Neden Önemlidir?

Günümüzde pek çok işletme mobil site tasarımından yararlanmaktadır. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte işletme sahipleri ürünlerini dijital ortamlarda da paylaşmaya başlar. Web siteler ürünlerin popülaritesini arttırmak için önemli bir aracıdır. Tablet, telefon vb. araçlar yardımıyla web siteye ulaşım sağlamak mümkün olmalıdır. Bu hususta mobil site tasarımları önemli bir rol oynar. Müşteriler hızlı ve kesintisiz bir şekilde web siteyi ziyaret ederek ürünleri inceleme imkanını yakalamalıdır. Yalnızca web site tasarımını geliştirmek bu husus için yeterli olmayabilir. Aynı zaman da stratejik mobil site tasarımlarıyla da potansiyel müşterilere ulaşılır.

Mobil tasarım erişilebilirlikle ilgilidir. İçerikler tüm ziyaretçilere ulaşmalıdır. Sitesinin aktifliği ve başarısı önemlidir. Mobil cihazlara uygun erişilebilir bir web sitenin tasarlanması satış pazarlama açısından gereklidir.  Mobil site tasarımlarıyla ilgili özellikle dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Bunlar:

  • Esnek web tasarımı
  • Mobil optimizasyon
  • Mobil tasarım ve seo

Esnek Web Tasarım

Esnek web tasarımlarının amacı kullanıcıların mümkün olduğunda tüm cihazlara ve tarayıcılara erişim imkanının sağlanmasıdır. Sunulan bu tasarım tekniğiyle kullanıcılar kolaylık mobil siteyi ziyaret edebilir.  Mobil tasarım görsellerle, içeriklerle ve ziyaretçi yoğunluğuyla birlikte uyum sağlamalıdır. Gerekli güncellemeler hızlı bir şekilde tamamlanmalıdır. Tabletler ve akıllı telefonlar için bu durum mümkündür. Cihaz modellerinin değişmesiyle birlikte esnek tasarımlarda da farklılık oluşmaya başladır. Yapılan araştırmalar kullanıcıların akıllı telefonlardan mobil ziyaretini sıklıklı yaptığını gösterir. Eksiksiz ve gerçekçi bilgi bekleyen ziyaretçiler için mobil tasarımlar önemlidir.

Mobil Optimizasyon

Mobil siteler de arama sonuçları görünmeli ve masa üstü içerikler paylaşılmalıdır. Yapılan araştırmalar mobil aramaların masaüstüne göre daha sık yapıldığını gösterir. Bu durumun istikrarlı bir şekilde artacağı söylenebilir. Mobil dostu web site sahipleri ziyaretçi yoğunluğundan memnun olurlar. Arama optimizasyonun da üst sıralarda yer alan mobil siteler SEO artışında da etkilidir. Bu hususta mobil site hızı önemlidir. Yavaş yüklenen içeriklerin pek çoğunun web site sıralaması düşüktür. 

Mobil Tasarım Ve SEO

Google içerikler için bir indeks oluşturmuştur. İndeks görüntülenen arama sonuçları içerisinden seçilir. Son yıllarda yapılan mobil aramalar içerisinde mobil dostu sitelerin sıralamasının yükseldiği görülmüştür.  Arama motorları genellikle pek çok faktörü dikkate dikkate alarak arama yapmaktadır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.