Kapıda Ödeme Yöntemi Nedir?

Günümüzde insanların internetten alışveriş yaparken en çok çekindikleri kredi kartı bilgilerinin çalınması, kişisel bilgilerinin başkaları tarafından elegeçirilmesi, ödemesi yapılan ürünün kendilerine ulaşmaması gibi ve daha bir çok durum vardır. Bu durumlara karşın farklı farklı ödeme yöntemleri üretilmiştir ve bu ödeme yöntemlerin tüketiciler açısından en güvenilir olanı kapıda ödeme yöntemidir.

Tüketiciler için kendi bilgilerini internet üzerinden paylaşmak istememeleri durumunda kapıda ödeme yöntemi dışında, banka havalesi seçeneği de bulunmaktadır. Fakat banka havalesi ile ödeme yöntemi tüketiciler için daha yorucu ve uğraştırıcı gözüktüğü için bu ödeme yöntemine de çoğu zaman sıcak bakmazlar. Artık e-ticaret sitelerinin de gelişmesi ile birlikte en uygun ödeme yöntemi haline gelen kapıda ödeme seçeneği, tüketiciler için en güvenilir seçenek haline geldi. Haliyle bu durum da e-ticaret sitelerine olan güveni ve alışveriş yapabilme alışkanlığını da artmasına da sebep oluyor.

Kapıda Ödeme Seçeneği Nedir ?

Bir e-ticaret platformundan satın alınan ürünün henüz ödemesi yapılmamışken kargoya verilmesi ve ödemenin müşteriye kapıda teslim edilirken alınması yöntemidir. Ürünün tüketiciye kapıda teslim edilirken ödemesi yapmasıyla birlikte, genellikle nakit ödeme alınmaktadır. Bununla birlikte halihazırda kredi kartı ile ödeme opsiyonu da sunan e-ticaret siteleri de vardır.

Tüketiciler, E-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken güvenlik sorunu yaşamadan ödeme yapabildikleri en uygun seçenek kapıda ödeme seçeneğidir. Bu durum ise tüketicilere fazlasıyla güven vermekte ve alışverişin sürekliliğini sağlamakta. Diğer bir yandan ise kapıda ödeme yöntemi ile ödemelerini gerçekleştiren tüketicilerin çoğu zaman iade hakları da bulunmaktadır. Ürününü teslim aldıktan sonra, satın aldığı ürünün beklediği gibi çıkmaması, bozuk, kullanılmış ve bunlar gibi durumlarla karşılaşması halinde geri iade yapabilmesi, tüketicinin bu ödeme yöntemini seçmesinde büyük rol oynamaktadır. Tüm e-ticaret siteleri tüketiciye iade hakkı tanımasa da, büyük bir çoğunluğu tüketiciye geri iade seçeneğini sunmaktadır.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.