Instagram’da Nasıl Satış Yapılır?

İnstagram dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı olan ve her geçen gün kitlesini arttıran sosyal medya platformudur. Ticari amaçla kullanımı da oldukça yaygın ve karlıdır. Bu denli geniş bir satış hacmi bulunması akıllara İnstagram’da Nasıl Satış Yapılır ?, İnstagram’da Satış Yapmak İçin Neler Yapılmalı ? gibi birçok soruyu getiriyor. Günümüzde aktif kullanıcı sayısı milyonlara ulaşan bu platforumda, verdiğiniz hizmeti ya da sattığınız ürünleri pazarlayabilmek aslında bir kaç adım ile oldukça basit ve verimlidir. İnstagram kullanıcıları günlük olarak en az 30 dakika gibi ortalama uzun bir süreyle uygulama içerisinde vakit geçirmektedir. Genel kullanıcı kitlesine bakıldığında bu süre oldukça fazla ve ne kadar büyük bir insan topluluğunun bu platform içerisinde yer aldığını bizlere açık bir şekilde göstermektedir. Yeni veya süregelen markaların bilinirliğini kat kat arttırması, ürün veya hizmet satışlarını yine aynı şekilde katlayarak arttırması gibi bir çok özellik ticaret ile uğraşan kişi ya da markaların birinci tercihi olarak tercih edilmektedir.  Ürünlerini internet üzerinden pazarlamak isteyen markaların, doğru hedef kitlesine ulaşması için mükemmel bir pazar yeridir İnstagram.

  • WOM ( World Of Mouth ) – Ağızdan Ağıza Pazarlama

İnstagramın bu denli büyük bir kitleye ve topluluğa hitap etmesi demek, uygulama içerisinde bulunan milyonlarca kişinin birbiri ile irtibat halinde olması demektir. Sizlerden satın aldığı ürün ve hizmetten memnun kalan kişilerin başkalarına tavsiye etme olasılığı, satışlarınızı aniden artmasına sebep olabilir. Bu nedenle yapacağınız satışlar mutlaka özenle yapılmalıdır.

  • Özgünlük

Gerek İnstagram algoritmasında olsun, gerek kullanıcıların dikkati çekmek için olsun özgün içerik her zaman en çok dikkat çeken ve ilk farkedilen içeriktir. Bu nedenle İnstagram’da satış yapmak için paylaşımlarınıza ve detaylarınıza ilk eklemeniz gereken madde özgün içeriktir. İnstagram’ın algoritmasında ise özgün içerikleri keşfette ve ilgili gösterimlerde öncelik özgün içeriklerde olduğu bilinmektedir.

  • İnstagram’da Satış Yapmak

İnstagram’ın resmi verilerine göre; kullanıcıların %72’si gördükleri ürün fotoğrafları sonrasında o ürünü alma ihtimali olduğunu, %38’sinin ise ürünün fotoğraflarını gördükten sonra satın aldığını söylüyor. Bu istatistiklerle bile net bir şekilde görebiliyoruz ki instagram’da satış yapmak her geçen gün biraz daha kolaylaşıyor.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.