Herkes E-Ticaret Yapabilir mi?

E-ticaret gerçek anlamda kulaktan dolma bilgilerin karmaşıklığı arasında sanıldığı kadarıyla kolay bir para kazanma yöntemi değildir. Elbette ki gerçekten isteyen ve belli vasıflara sahip olan herkes e-ticaret yapabilir. E-ticaret piyasasındaki Pazar her geçen gün ciddi anlamda artış gösteriyor. Çok büyük rakamlara ulaşan paralar harcanıyor ve kazanılıyor. Her işte olduğu gibi e-ticaret sektöründe de gerçekten para kazanıyor olabilmek için ciddi uğraş vermeniz gerekmektedir.Tüm bu uğraşlara ek olarak bazı belli başlı vasıflara sahip olmanız ya da öğrenmeniz gerekmektedir.

Gerçek anlamda en önemli ve gerekli olacak vasıfların en başında çok çalışmak gelmektedir. Normal mesainin 8 saat olması ile yakınan kişilerin bu sektörde çok da rahat olması beklenemez. E-ticarette genel hatlarıyla öncelikle muhasebe konusunda en azından net maaş, brüt maaş, borçlar, alacaklar, kar marjı, stok durumu, kontrolü ve takibi, stopaj, ve vergiler gibi bir çok temel kavramları bilmeli ve hakim olmalıdır. Elbette her konuda çok iyi olamayabilirsiniz. Ancak muhasebe e-ticarette çok önemli bir konuma sahiptir, bu nedenle bir muhasebeci ile çalışmanız sizin yararınıza olacaktır.

Düzenli olarak ürünlerinizi ve stoklarınızı kontrol edebiliyor olmalısınız. Bunun için ise stok ve ürün yönetimi gibi alanları bilmelisiniz. Özellikle de sattığınız ürünleri kendi stoğunuzdan satıyorsanız mutlaka ama mutlaka stok ve ürün yönetimi hakkında bilginiz olması gerekir. Aksi taktirde çok ciddi sonuçlar doğurabilir, e-ticaret serüveninizin bitimine kadar yol açabilir.

E-ticaret sitenizin kurulumu, tasarımı hakkında da en azından kendi sitenizin bakımlarını ve sorunlarını çözebilecek kadar bilginizin olması gerekir. Müşterilerinize ulaşacağınız SEO, Sosyal Medya, Google Adwords gibi reklam türlerine hakim olmalısınız. Müşterileriniz sizlerin en önemli kaynağı olacaktır, bu nedenle dijital pazarlama üzerinde hatrı sayılır bir bilgi ve tecrübeniz yok ise satışlarınız çok da fazla olmayacaktır. Bu vasıflara sahip olmanız durumunda e-ticaretten para kazanamamanız çok düşük bir ihtimaldir. Elbette tüm bunları tek başınıza kontrol edip, bilmek zorunda da olmayabilirsiniz. Yukarıda sayılan her adımı profesyonel olarak yapan ajans ve firmalar bulunmakta. Onlar ile iş ortaklığı yaparak bu sektörde şirketinizi iyi bir getirisi olan konuma yerleştirebilirsiniz.


Facebook Grubumuza Katılın : https://www.facebook.com/groups/ETicaret.ve.Pazaryeri.Saticilari

Youtube Kanalımıza Abone Olun : https://www.youtube.com/TamEntegre

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.